Hirdetés

Szaúdi kézbe kerül az ARM negyede



|

Egy szaúdi befektetési csoport 8 milliárd dollárért szerzi meg az ARM 25 százalékát.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb értékű felvásárlás volt az, amikor a SoftBank 2016. szeptemberében 31 milliárd amerikai dollárért megvette az ARM Holdings vállalatot. Azóta nem telt el sok idő, de az ARM 25 százalékát máris tovább adja a SoftBank. 

Hirdetés

Egy szaúdi befektetési csoport 8 milliárd dollárt költ el erre a célra. A Vision Fund egy 100 milliárd dolláros tőkével rendelkező technológiai alap, amit a SoftBank alapítója, Masayoshi Son indított el. 

A történések meglepően gyors ütemben zajlanak. Mindössze 6 hónap telt el az ARM felvásárlása óta, azonban az újabb tárgyalások és a felvásárlásról a döntés már le is zajlottak. 

Mindez sok kérdést felvet, már csak azért is, mert mindkét cég kiemelkedően fontos a tech szektorban. Az ARM ráadásul a világ okostelefonjainak a több mint 90 százalékában ott van a munkáival, ráadásul a Microsoft a szerverpiacon is elkezdett az ARM megoldásaira építeni. Mindez további óriási növekedést jelez előre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.