Hirdetés

Szemből fúj az AMD-s hátszél



|

Az AMD grafikai üzletága 2006 végén minden kategóriában visszaszorult.

Hirdetés

Az elemzők szerint ennek hátterében elsősorban az a tény áll, hogy az AMD által felvásárolt ATI Technologies az új helyzetben szembekerült egyik legnagyobb korábbi partnerével, az Intellel. Az Intel processzoraival kompatibilis, integrált grafikus chipkészletek egyelőre nem tűntek el a cég kínálatából, azonban a kereslet igencsak meggyengült irántuk.

 

A Jon Peddie Research adatai szerint a visszaesés elég jelentős, majdnem 20 százalékos - az ATI világpiaci részesedése 28 százalékról 23 százalékra csökkent 2006 harmadik negyedéve során. A piacvesztés nyertesei a rivális ATI rivals NVIDIA, a Via Technologies és a Silicon Integrated Systems lettek, míg az Intel pozíciói nem változtak számottevően.

 

A folytatáshoz kattintson ide (Computerworld Online)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.