Hirdetés

Szemfájást okoz a Google Glass



|

A Goolge emlékeztet: nem mozizni találta ki az okosszemüveget.

Hirdetés

A Google a problémák kezdeti jelentkezésekor úgy döntött, szakértő bevonásával vizsgálja meg, miért is van az, hogy egyes embereknek fáj a szeme a Google Glasstól. A Google-t segítő dr. Eli Peli, a Harvard professzora szerint a gond azoknál adódik, akik nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy hosszabb ideig fölfelé nézzenek. 

Hirdetés

Peli szerint a hosszú ideig való felfelé nézéshez csupán a professzionális festők és elektronikai szakértők vannak hozzászokva, mindenki más egyenesen vagy lefelé szokott és szeret nézni; mivel ez így sokkal kényelmesebb. 

A Glass által kiváltott fájdalom nem fejfájás, hanem egy diszkomfortérzés a szemizmokban. A fájdalmat csökkentheti, ha a Glasst rövidebb ideig használjuk, főleg a kezdetekben, amíg megszokjuk az okosszemüveg használatát. A Google mindazonáltal arra emlékeztet, hogy a viselhető eszközt arra találta ki, hogy rövid időkre felpillantsunk rá egy-egy apró műveletet elintézni. Semmiképp nem úgy készült a Glass, hogy azt sokáig bámuljuk vagy könyvet olvassunk, filmet nézzünk rajta. Több tesztelő szerint a Google-nek figyelmeztetést kellene mellékelnie a Glasshoz, hogy amennyiben valaki fejfájást tapasztal, korlátozza a használatot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.