Hirdetés

Szemkövetéssel újíthat a HoloLens 2



|

Kapacitív szemkövető technológia lehet a Microsoft következő AR-headsetének az egyik újdonsága.

Hirdetés

A HoloLens az egyik legígéretesebb készülék a kiterjesztett, kevert és virtuális valóság világában, azonban a fogyasztókhoz még nem jutott el. Ennek ellenére a Microsoft már most azon dolgozik, hogyan tudna még többet kihozni az AR-headsetből. 

Hirdetés

A redmondiak egyik új szabadalmi bejegyzése alapján kapacitív szemkövető technológiát biztosító szenzorokkal újíthat a HoloLens 2, amely így továbbfejlesztett irányítási mechanizmussal bírna. 

A szemek mozgását és pozícióját a mostani headsetnél nem belső kamerákkal figyeli a Microsoft (a megoldás hatékony, de drága és nem energiatakarékos). A Gaze ehelyett a viselő fejének a pozícióját és irányát figyeli a vektor meghatározásához. 

A szabadalom alapján az új és olcsó kapacitív szenzorok a headset lencséjére lesznek helyezve, ezek figyelik majd a szemek szaruhártyáinak a helyzetét és távolságát. Az információ feldolgozása után tudja majd a rendszer, hogy merre nézünk. A gyors szemmozgásokat hatékonyan követi a technológia, ráadásul nagyon gyors és nem szakadozik. 

Természetesen nem tudni, hogy a szabadalomból mikor lesz gyakorlat, azonban mindent figyelembe véve jó eséllyel már élesben látjuk majd, hogy mit tud az új HoloLens headseten. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.