Hirdetés

Szemüvegbe oltották a fitneszpántok tudásának legjavát



|

A Level fejlesztői így képzelik el a viselhető eszközök második generációját.

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb szemészeti szolgáltatója, a VSP érdekes kísérletbe fogott tavaly. A Project Genesis tulajdonképpen egy hagyományos szemüveg, amiben egy fitneszkarkötő tudása rejtőzik, néhány orvosi szempontból is hasznos egyéb funkcióval kiegészítve. Az eszközt most a University of Southern California Center of Body Computing részlegének segítségével teljesen újratervezték, és önkéntesek százai próbálhatják ki négy hónapon keresztül.

Hirdetés

A jóval felhasználóbarátabbá váló, immár Level néven futó termék alapötlete, hogy egy szemüveget, amit sokan amúgy is kénytelenek viselni, jóval kisebb eséllyel felejt el felvenni az ember, mint egy pántot. A gyorsulásmérő, a giroszkóp és a magnetométer már egy sokkal felhasználóbarátabb keretben bújik meg, ami három típusban, több színben, férfi-női változatban is elérhető.

A Level természetesen nem csak egy átlagos aktivitásmérő, orvosi szempontból is fontos adatokat szolgáltathat viselőjéről. Feltölteni nagyjából fél óra alatt lehet, a mellékelt iOS és Android app pedig számos érdekes funkciót tud, például az elveszett szemüveget is megkeresi. A Level ezenkívül fejlett közösségi funkciókat is kapott, s bár alkotói elsősorban gyógyászati segédeszközként, nem pedig fogyasztási cikként tekintenek rá, sikeres tesztek után természetesen készek piacra dobni, mint a viselhető eszközök második generációját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.