Hirdetés

Szénné tuningoltak egy Intel Core i7-6700K CPU-t



|

Négy mag és Hyper-Threading mellett sikerült elérni a 6,8 GHz-et.

Hirdetés

Piacra kerültek az első Intel Skylake processzorok, az alaplapgyártók jelenleg profi tuningosok segítségével próbálnak minél nagyobb felhajtást csapni a gamerek körében. Az erőfitogtatás jelenlegi nyertese az MSI, ugyanis a tajvani Toppc tuningmesternek egészen 6801 megahertzig sikerült elhúznia az Intel Core i7-6700K nótáját a gyártó Z170A XPower Gaming Titanium lapjában.

Hirdetés


Ez több szempontból is lenyűgöző teljesítmény. Egyrészt ez a Skylake-S esetében eddig látott legmagasabb üzemi frekvencia, másrészt pedig úgy sikerült elérni, hogy a processzorban lévő összes mag, továbbá a Hyper-Threading is aktív volt. Az extrém tuningosok a rendkívül magas órajelek kiküzdéséhez sokszor csak egy-két magot használnak, továbbá kikapcsolják a HTT-t is.


A brutál frekvencia eléréséhez Toppc a gyári 1,2-ről 2,024 voltra emelte a processzor feszültségét, természetesen folyékony nitrogénnel kellett hűteni a központi egységet. Az Intel Skylake processzorok iránt érdeklődőknek teszttel is tudunk szolgálni.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.