Hirdetés

Szinte lehetetlen bővíteni az új MacBook Pro laptopokat



|

Gyakorlatilag meg van lőve az, aki nagyobb SSD-t vagy több memóriát szeretne a későbbiekben.

Hirdetés

A laptopok egyik nagy előnye régen az volt, hogy miután megvásároltuk ezeket, később bármikor bővíthettük nagyobb adattárolóval, gyorsabb SSD-vel vagy több RAM-mal. A trendek alapján ennek lassan vége szakad, egyre több gyártó forrasztja az alkatrészeket az alaplaphoz azért, hogy a gép minél laposabb legyen. Ettől persze nem olcsóbb, hanem drágább a végeredmény. 

Hirdetés

Minderre remek példa az új MacBook Pro. A 2016-os modell két csúcskiadása a Touch Bar érintősávval újított, az olcsóbb verzió megtartotta az Fn gombokat. 

Mivel mindegyik eljut lassan a megrendelőkhöz, ezért az első tesztek is elkezdtek befutni, valamint a boncolások. 

Sajnos mindegyik modellnél az alaplaphoz van forrasztva a RAM, vagyis aki nem éri be 8 GB RAM-mal, az jobb, ha rögtön az elején kifizeti a több memóriát. Ezt lehetetlen bővíteni

Az olcsóbb kiadás SSD-je ugyan eltávolítható, de nem szabványos méretű, vagyis hiába lehet kiszedni, nincs olyan meghajtó, amire jelen pillanatban ki lehetne cserélni. 

A drágább modelleken az SSD-t is az alaplaphoz forrasztották, így ott a javítás is körülményesebb. 

Nem ezek persze az Apple első ilyen gépei: a 2015-ös MacBook szintén így készült el, sőt, a RAM a MacBook Airnél 2010 óta az alaplaphoz van forrasztva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.