Hirdetés

Szoftveresen növelték a Surface Pro 2 üzemidejét



|

Az új firmware-nek hála sokat javult a tablet akkus üzemideje.

Hirdetés

A Microsoft október 25-én egy firmware-frissítést adott ki a Surface Pro 2-höz, amelynek az egyik legfőbb célja az volt, hogy a Wi-Fi-modul energiafelhasználását csökkentse, így pedig növelje a tablet üzemidejét. Úgy tűnik, a redmondiak sikerrel jártak. 

Hirdetés

Az Anandtech mérései alapján az akku immáron tovább bírja egy feltöltéssel. Míg korábban Wi-Fi-ről internetezve a Surface Pro 2 6,6 óráig húzta, most 8 órát is kibír ilyen felhasználási módban. Ez nagyjából 25 százalékos javulásnak tekinthető, ami igen meggyőző egy szoftveres frissítéstől. 

Más téren is javult az üzemidő: a statisztikák szerint a Wi-Fi-n keresztüli videolejátszáskor 16 százalékkal bírja tovább a táblagép, tehát egy feltöltéssel az eddigi 6,65 óra helyett 7,75 órán át. A Microsoft ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a csúcsfelbontású kijelző és a kapacitív érintőkijelző mind olyan alkatrészek, amelyek jelentősen megcsapolják az akkut, így sajnos nem számíthatunk egynapos használati időre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.