Hirdetés

Szupergyors működés az Inteltől: Smart Response Technology



|

A HDD-t és SSD-t kombináló technológia csökkenti a hozzáférési időt és javítja a rendszer teljesítményét.

Hirdetés

Az Intel úgy döntött, miután hosszabb ideje jelen van az SSD-piacon, érdekes újítást mutat be. A santa clarai vállalat egy olyan új technológiát fejlesztett ki, amely az SSD-kben rejlő előnyöket használja ki, és a rendszer teljesítményének növelésére alkalmas.

 

Az úgynevezett Smart Response Technology (SRT) egy HDD és egy SSD kombinációját használja ki. Megállapítja a gyakran használt fájlok kilétét, majd azokat az SSD-re helyezi. A működéshez bármilyen merevlemez és bármilyen SSD használható. Az Intel ennek ellenére bemutatta saját, speciális SSD-jét, a Larsen Creeket, amely egy 20 gigabájtos modell, így viszonylag alacsony áron elérhető. Az SSD tekintetében a maximálisan támogatott kapacitás 60 gigabájt.

 

Az SRT szép eredményeket mutatott a tesztek során. Egy 1 terabájtos Western Digital merevlemezzel párosítva a Larsen Creek a PCMark 05 tesztjében 355,5 százalékkal jobban teljesített, mint a HDD egymagában. Emellett a rendszer bootideje is csökkent, 19,4 százalékkal javult. Természetesen így bármilyen programindítás, fájlmásolás, hozzáférés is gyorsabbá válik. 

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

SSD-vásárlás

Merevlemez-vásárlás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.