Hirdetés

Szupervékony laptopok jönnek az Intel Core M CPU-jával



|

A referenciamodellként szolgáló Llama Mountain még az iPad Airnél is laposabb.

Hirdetés

Az Intel a Computex alkalmából mutatta be a legújabb, Core M processzorát, a Broadwellre épül, ami a különlegessége pedig, hogy nagyon vékony. Az Intel referenciamodellként egy Llama Mountain nevű hibrid laptopot is magával vitt, ami Windows 8.1-et futtat, és laposabb még egy iPad Airnél is. Bár ezt nem dobják a piacra, referenciamodell lett belőle a többi gyártó számára. 

Hirdetés

Erre épül többek között az ASUS Transformer Book T300 Chi is, amely mindössze 7,3 milliméter vastag. A Windows 8.1-et egy 12,5 hüvelykes, 2560 x 1440-es kijelző szolgálja ki. A titok a 14 nanométeres gyártástechnológiában rejlik, aminek hála az áramkörök kicsik és nem melegszenek. A Core M-hez még ventilátor sem kell. 

Mindennek persze megvan a hátránya, hiszen míg passzív hűtés és lapos külső jár a Core M mellé, addig a Surface Pro 3 hiába 9,1 milliméteres és van ventilátora, mégis Core i7-szintű teljesítményt kínál. A Chi másik hátránya, hogy micro-USB-t kínál, teljes USB 3.0-át nem. 

A Core M persze még így is gyorsabb teljesítményt ígér, mint egy iPad Air, sőt, a MacBook Airrel is felveszi a versenyt. Mindezt úgy, hogy hibridként laptop és tablet is lehet az erre épülő gép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.