Hirdetés

T-Home TV – a tévézés új generációja



|

A T-Online - hazánkban elsőként - november 6-tól T-Home Tv néven kezdi IPTV szolgáltatást. A hagyományos tévézéshez képest forradalmian új élményt ígér.

Hirdetés

A folyamatosan frissülő – a televízió képernyőjén megjelenő menürendszeren keresztül olvasható – elektronikus műsorújság a csatornák aktuális és várható kínálatának, valamint a műsorokhoz tartozó egyéb hasznos információk bemutatásán kívül lehetővé teszi, hogy az újságban található programokat egy gombnyomással felvegyük, és a készüléket akár sorozatok felvételére is beállíthassuk.

A T-Home TV segítségével ezentúl nem maradunk le az élő műsorokról. Egyszerűen, egyetlen gomb megnyomásával rögzíthetjük az adást – az IPTV vevőegységben található nagy kapacitású merevlemezre, vagyis külön videomagnó használata nélkül, összesen körülbelül 90 óra hosszúságban. A felvétel közben pedig egy másik műsort is nézhetünk, sőt akár két műsort is felvehetünk egyszerre. A műsorok közötti tájékozódásban a kép a képben funkció segít. Az adattároló képességet az élő adás megállítására is használhatjuk; így például telefonhívás fogadásakor megállíthatjuk a tévézést, majd a beszélgetés után a műsort ugyanarról a pontról indíthatjuk tovább, ahol azt korábban abbahagytuk. A már nézett csatornán ezen kívül vissza is tekerhetünk, azaz az elmulasztott, vagy izgalmas jeleneteket újból megtekinthetjük.

A T-Home TV több száz címből álló digitális videotékájában a legújabb mozifilmeket televíziós bemutatásuk előtt, szinte a DVD megjelenésükkel egy időben megnézhetjük. A népszerű európai és amerikai filmek mellett az utóbbi évek legnépszerűbb magyar filmsikerei (például Kontroll, Magyar Vándor, Valami Amerika) és díjnyertes alkotásai, valamint dokumentumfilmek, klasszikus magyar rajzfilmek (például Mézga család, Kérem a következőt, Macskafogó, Gusztáv) is megtalálhatók a kínálatban valamint kedvelt külföldi és magyar előadók koncertfilmjeiből, illetve a legnépszerűbb természet- és dokumentumfilmek közül is válogathatunk. Igazi újdonság az HBO havi előfizetésen alapuló filmcsomagja, az HBO Digital, amely elsőként a T-Home TV szolgáltatás keretén belül vehető igénybe. Az HBO Digital az HBO-ról ismert legsikeresebb hollywoodi mozifilmeket és sorozatokat tartalmazza. A T-Home TV videotéka-kölcsönzés tervezett árai a mozijegyekhez, képest kedvezőek: régebbi filmeket 498 forintért, az újabbakat 598 forintért, a rövidfilmeket pedig 198 forintért nézhetünk meg akár többször is, egy napon keresztül.

A rendszer funkciói között fontos szerepet játszik a PIN-kódos védelem. Négy számjegyű kóddal vezérelhetjük a gyermekzár funkciót, amelynek segítségével bizonyos televíziós és videotéka-tartalmakat elzárhatunk a kiskorúak elől. Ezt a lehetőséget műsorokra, csatornákra, fizetős szolgáltatásokra és korhatáros filmekre is használhatjuk. Az egyéni digitális kód azonban nem csak a videotéka használata vagy a tévézés során lehet hasznos, hanem a számlainformációinkat is nyomon követhetjük, sőt távirányítónkkal IPTV szolgáltatási csomagot is válthatunk a tévé képernyőjén.



A T-Home TV digitális televíziószolgáltatás „alapját” jelentő IPTV technológia lényege, hogy a műsor a háztartásba szélessávú ADSL csatlakozáson, műsorelosztásra dedikált külön csatornán, MPEG4 kódolású IP jelfolyamként érkezik. Az új szolgáltatást – számítógép használata nélkül – a már meglévő tévékészülékre csatlakoztatott IPTV vevőegységgel vehetjük igénybe. E készülék az IP hálózaton keresztül érkező digitális jeleket alakítja át a hagyományos televíziókészüléken élvezhető műsorrá. A szolgáltatás üzembe helyezését a helyszínen a T-Online által megbízott műszaki szakemberek végzik el. Az előfizetéssel ADSL-modem helyett egy többfunkciós, univerzális hálózati eszközt, digitális elosztót (home gateway) kapunk. Az eszköz segítségével a csomaghoz tartozó IPTV vevőegységen kívül egy vagy több számítógépet, egy újabb IPTV vevőegységet, illetve két telefont is a hálózatra lehet csatlakoztatni. A tévénézéssel egy időben így az internetezés és a telefonálás is megoldható, továbbá a tévézés az internet sebességét sem befolyásolja. A digitális elosztó beépített tűzfallal és vezeték nélküli internet használatot lehetővé tevő modullal rendelkezik. A szolgáltatás a Microsoft TV platformra épül, amelyet az internetszolgáltató saját arculatához alakítva, választható magyar, vagy angol nyelvű felülettel bocsát a felhasználók rendelkezésére.

A T-Home TV csomag a T-Online meghatározott lakossági ADSL szolgáltatásai mellé rendelhető meg, amennyiben rendelkezésre áll megfelelő sávszélességű ADSL vonal – ez egy előminősítési folyamat során derül ki. Az induláskor előfizethető csomagok egy-egy digitális elosztót (home gateway) és IPTV vevőegységet (set-top-box) tartalmaznak, amely a szolgáltató tulajdonát képezi. A szolgáltatás mellé, havi díj fejében plusz IPTV vevőegység rendelhető, amennyiben megfelelő sávszélesség áll rendelkezésre. A T-Home TV szolgáltatást a már létező, vagy a szolgáltatással együtt megrendelt, T-Online lakossági ADSL hozzáférés megléte esetén lehet igénybe venni.

A T-Home TV szolgáltatás a Magyar Telekom szolgáltatási területén belül, kezdetben hat városban (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Székesfehérvár, Pécs és Zalaegerszeg) lesz elérhető a műszakilag alkalmas végpontokon.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.