Hirdetés

Takarékos nagy kijelzős: CyberPower CP1300EPFCLCD teszt



|

Egy aktív PFC-s táppal igen energiatakarékos lehet még egy gamer konfiguráció is. Kipróbáltuk a CyberPower szünetmentesét.

Hirdetés

A nyár a villámcsapások és így a valamelyest villámvédelmi felszerelésnek tekinthető UPS-ek időszaka is. Általában valóban nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat egy ilyen készülékkel felvértezve, ha egy közvetlen villámcsapás esetében nincs is mit tenni, de egy távolabbi esemény kihatásaitól megóvhatjuk drága gépünket.

Számos UPS modellt gyárt a CyberPower, a széles palettából most a PFC Sinewave sorozat 1300 VA-es tagját kaphattuk kézhez. Mint a termék neve is mutatja, olyan modellről van szó, mely valódi szinuszos váltóáramot generál, így a nagy hatékonyságú aktív PFC-s számítógép tápegységekkel is zökkenőmentesen használható. Európában minden tápegység PFC rendszerű kell egyen, de a legtöbb a passzív, vasmagos megoldással javítja a hatékonyságot.

CyberPower CP1300EPFCLCD
CyberPower CP1300EPFCLCD

 

Ezek simán mennek bármilyen kváziszinuszos és „kockaszinuszos” jelet generáló szünetmentessel, de a legtakarékosabb, 80 százalék feletti hatékonyságot biztosító aktív vezérlésű PFC-s tápok már kényesebbek. Ha ilyen arany, platina és egyéb marketing címkékkel magasztalt tápegységünk van, akkor az is magabiztosan szörfözik majd a CyberPower váltóáram hullámain, mivel a gyártó termékcsaládja valódi szinuszos jelet generál, hála a modern digitális vezérléstechnikának. Az akkus áthidalás mellett persze zavarszűrő és túláramvédő funkciókat is biztosít és automatikus feszültségszabályozóval dolgozik, vagyis képes a néveleges hálózati feszültségtől elfajzott áramot normál, 230 voltos szintre hozva továbbadni anélkül, hogy saját akkumulátorára váltana – ez hálás funkció a készülék élettartamára és energiatakarékosságra nézve is. RJ45 be- és kimenete révén védhetjük vele a helyi hálózatot is és összesen hat normál DIN (Schuko) elektromos kínál, nem kell speciális kábelekkel vesződnünk.

 

CyberPower CP1300EPFCLCD
CyberPower CP1300EPFCLCD

 

A legtöbb szünetmentes akkumulátorát kiszállítás után kell bekötni a szállítás közbeni balesetek megelőzése végett. A CyberPower ugyanebből a célból szándékosan üres akkuval látja el készülékeit, melyeket első használat előtt legalább 8 órán át szükséges tölteni. Bekapcsolás után az előlapi kijelzőn követhetjük nyomon a készülék állapotát, terhelését, áramszünet esetén a számított hátralévő áthidalási idő jelenik meg az LCD panelen. Az 1300 VA nettó 780 wattos teljesítmény felvételt jelent, ami a gyakorlatban egy közepes és egy erős asztali PC együttes üzemeltetéséhez is elegendő, két LCD monitorral. Teljes terhelésen is rendelkezésünkre áll az a szükséges 5 perc, mialatt a felügyelőszoftver biztonságosan leállíthatja a rendszert, egy átlagos géppel akár 40-50 percet is átvészelhetünk.

Cyberpanel
Cyberpanel

Kényelmes DIN csatlakozói, a könnyen érthető kijelző és a két előlapi USB töltőaljzat (egy mobiltelefont hónapokig táplálhatna a készülék) no meg az AVR technológia igen vonzó választássá teszik a készüléket, örömmel ajánljuk. Ebben a teljesítményváltozatban azért nem adják túl olcsón, de a legtöbb erős, egy videokártyás otthoni géphez (150 wattos fogyasztással számolva) simán elég valamelyik GreenPower alapú 900-as modell is, illetve a gyártó fenntart kijelző nélküli, olcsóbb termékvonalat is. Forgalmazó a Mobil Digital Kft.

 

Adatok:
– UPS AVR (Auto Voltage Regulation) technológiával, 1300 VA, Szinuszos kimenet (PFC-barát), 2×3 DIN tápaljzat (3 védett és 3 áthidalással védett), RJ45 védelem, LCD kijelző, két homlokzati USB töltő, megszakító, 2 db 12 voltos 7 AH-s akkumulátor (cserélhető), USB/soros port szoftverhez

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.