Hirdetés

Támogatott marad az előző Windowsokon a Skylake



|

Viszont a következő generációs processzorokhoz mindenképp Windows 10 kell majd.

Hirdetés

Idén januárban a Microsoft két nagy zúgolódást kiváltott bejelentést is tett a Windows jövőbeli processzortámogatása kapcsán. A vállalat egyrészt közölte, hogy az Intel jelenlegi generációs Skylake központi egységei Windows 7 SP1 és Windows 8.1 alatt csak 2017 júliusának közepéig maradnak hivatalosan támogatottak, továbbá a következő generációs CPU-k egyáltalán nem támogatják majd a régebbi OS-eket.


Hirdetés


A rendkívül negatív visszajelzésekre válaszul a Microsoft pár héttel később 2018 júliusára halasztotta a Skylake támogatásának befejezését, ám ezzel nem sikerült elhallgattatnia tiltakozókat. A vállalat most feladta a megvédhetetlen tervet, a Skylake processzorok támogatása csak a kérdéses operációs rendszerek támogatásának befejezésével párhuzamosan fog megszűnni.



Az viszont sajnos nem változott, hogy a következő generációs Intel Kaby Lake és AMD Bristol Ridge / Summit Ridge központi egységek kizárólag Windows 10 alatt lesznek támogatottak, a korábbi Windowsokhoz egyszerűen nem készítenek majd hozzájuk meghajtóprogramokat.


(Forrás: BetaNews, Microsoft | Nyitókép: YunHo LEE)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.