Hirdetés

Tartósak az Intel olcsó NVMe SSD-i



|

Eredetileg az összes 600p Series modellnél 72 TBW volt feltüntetve.

Hirdetés

Augusztus végén az Intel bejelentette a megfizethető, ám már NVMe protokollt és M.2 formatervet használó 600p SSD Series meghajtóit, a legolcsóbb 128 gigabájtos modellért csak 69 dollárt kér a vállalat. A bejelentésükkor az Intel nem beszélt a konkrét tartósságukat jellemezni próbáló TBW-értékről (Terabytes Written, írható terabájtok), csupán azt kommunikálta, hogy 5 év garanciát vállal az egységekre, így kevesen firtatták a részleteket.


Hirdetés


Röviddel később az Intel termékspecifikációkat tartalmazó weboldalán is feltűntek a 600p Series meghajtók, az adatlapjaikon pedig egységesen 72 TBW érték volt megadva tartósságként. A legkisebb SSD-nél ez még rendben van, azonban a 256 / 512 / 1024 gigabájtos modellek esetén rendkívül alacsony az érték. Az Intel most közölte, hogy eredetileg a megfelelő teszteredmények hiányából fakadóan írtak irreálisan alacsony értékeket a specifikációkban, azonban most frissítették a tájékoztatást.



A végleges specifikációk alapján a 128 GB-os SSD esetében maradt a 72 TBW, míg a további modellek esetében a tárolókapacitás növekedésének arányában növelték az értéket: 256 GB → 144 TBW, 512 GB → 288 TBW, 1024 GB → 576 TBW.


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.