Hirdetés

Tartósan drágák az Intel processzorok



|

A konkurencia hiánya miatt a közeljövőben nem várható változás.

Hirdetés

Az Intel jelenleg nagyobb felárat fizettet a vásárlóival, mint valaha - mivel az AMD képtelen a 200 és az 1000 dollár közötti kategóriában versenyezni, az Intel nem kényszerül az árai csökkentésére még az új CPU-k megjelenésekor sem, hiába dolgozik kisebb gyártási költségekkel az AMD-nél.

 

A konkurencia hiánya miatt jóval gazdagabbá vált Intel már nem szentel akkora figyelmet a felhasználói számára, mint korábban. A gyakori socketcserék, a frissítések csúszása és a minőségromlás mind az utóbbi idők képét gazdagítják az Intelnél. 

 

A TechReport.com elemzői szerint míg az AMD processzorainak az ára folyamatosan csökken, addig az Intel esetében ez tartósan magas. Az Intel egyébiránt az x86-os piac 80 százalékát birtokolja, már 7 éve. Mivel ebben a szektorban az AMD nem tud teljesítményben fölé magasodni riválisának (ellentétben az 1999-2007 közötti évekkel), gyors változás nem várható az árakat illetően sem.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.