Hirdetés

Távirányítás mutogatással



|

Kézjeleinkkel válthatunk csatornát, változtathatunk hangerőt, indíthatunk felvételt az új készülék segítségével, amely a távirányítókat szeretné háttérbe szorítani.

Hirdetés

 

Ausztrál tudósok mutatták be azt a legújabb fejlesztésű eszközt, amely a hagyományos távirányítókat a háttérbe szoríthatja. A készülékkel egyszerű kézjelekkel irányíthatjuk tévénket, DVD-vagy videólejátszónkat, vagy bármi mást, amit a televíziónkhoz csatlakoztattunk.

 

A készüléknek olyan helyen kell lennie, ahonnan a tévét és a felhasználót egyaránt "látja". Egy kamera segítségével figyeli a nézőt, akinek kézjeleit megkülönböztetve hajtja végre a kívánt utasításokat, így például kapcsol be és ki, vált csatornát, emel hangerőt, indít el felvételt.

 

gestures.jpg

 

A tudósok azt állítják, a készülék nagyon megbízható, könnyen különbözteti meg a beépített szoftvere a jeleket. Álltásuk szerint ha a macska elszalad előtte, vagy a kisgyerek játszadozik a figyelt helyen, akkor sincsen probléma, a precíz rendszer ugyanis ezeket a mozdulatokat is képes kiszűrni, és megkülönböztetni a beállított kézjelektől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.