Hirdetés

TEAC HD-35MOVIE – HD is, meg nem is



|

Akár a szomszédhoz is átugorhatunk videós partira, a HD-35MOVIE le is játssza felvételeinket.

Hirdetés

teacfront.jpg

3,5 hüvelykes merevlemezt tartalmaz a 250 GB és 1 TeraByte között több kapacitásban kapható médiameghajtó, tesztlaborunkban a legkisebb változatot próbálhattuk ki. Méretében a külső optikai meghajtókat idézi az igényes, sötét színű alumínium burkolattal szerelt készülék, mivel a merevlemez mellett az elektronika, a kezelőszervek, a színes fluoreszcens kijelző és a különféle csatlakozások is helyet igényelnek. A szokásos USB 2.0 kapu révén közönséges háttértárként kezelhető, szabadon mozgathatunk állományokat a meghajtó és a számítógép között.

 

A HD-35MOVIE legfőbb extrája az, hogy nem csak tárolásra, lejátszásra is képes, a képet VGA, komponens vagy kompozit képi kimeneteken képes megjeleníteni, sztereo vagy digitális csatlakozáson keresztül akár 5.1 csatornás hanggal együtt. Képernyőmenü és távirányító segítségével kezelhető a zenei anyagok, videók és JPG állóképek visszajátszása. Beállíthatunk nem csak standard PAL vagy NTSC felbontásokat, hanem - erre utal a készülék típusjelébe szőtt HD rövidítés - 1080i képméretet is . Szépen átméretezi akár DVD minőségű MPEG-2 vagy MPEG-4 felvételeinket a készülék, így azok nagy felbontású (Full HD vagy HD Ready) televízión szebben jelennek meg. Akár 6 megapixeles állóképeket is az 1080i felbontás teljes kihasználásával ad vissza a készülék. Nem vonatkozik azonban a HD rövidítés a forrásanyagok felbontására, 720 vagy 1080 soros videofelvételek nem jeleníthetők meg segítségével. Ennek kapcsán tehát némi csalódást okozott, amit némiképpen enyhített a legtöbb ékezetes karakterre kiterjedő felirat támogatás, és az OGG Vorbis hang formátum ismerete.

 


Kicsit féllábasnak érezzük a HD elnevezést, örömünk akkor lenne teljes, ha nagy felbontású forrásanyagok megjelenítésére is alkalmas lenne a HD-35MOVIE: ez a tudás talán film-piaci okokból sem került eddig bele a merevlemezes médialejátszókba. Míg erre az áttörésre sor kerül, addig is a könnyen mobilizálhatjuk és a szokásosnál jobb minőségben láthatjuk viszont több száz gigabájtos film gyűjteményünket a TEAC médialejátszójával. Értékeléskor a hivatalos ár megérkeztéig egyelőre a német Amazon.de által megadott 138 eurós árat tudtuk alapul venni.

 

teachd-35movie+r_.jpg

 

 

Névjegy

 


Termék: TEAC HD-35MOVIE

Magyar forgalmazók: katt ide

Ár: katt ide

Web: katt ide

 


Adatok

 

 

  • USB 2.1 csatlakozás, fluoreszcens kijelző
  • Külső tápegység
  • Kompozit video (RCA), S-Video, VGA és komponens képi kimenetek
  • Sztereo analóg (RCA) és optikai/koax digitális hang kimenet
  • MPEG-1, MPEG-2, MPEG4, Divx, Xvid, VCD és DVD állományok lejátszása
  • MP3, AC3, WMA, WVA, OGG, AAC hanganyagok lejátszása
  • SRT, SUB, VOB feliratok kezelése
  • 215×150×40 milliméteres befoglaló méretek

 

 

Értékelés

 

TEAC HD-35MOVIE

Előny: Nagy felbontású kijelzők támogatása átméretezéssel, kiterjedt felirat kezelés és hangformátum támogatás

Hátrány: HD felbontású forrásvideókat nem játszik le, nincs HDMI

Teljesítmény: 3,5

Szolgáltatás: 4

Ár/Érték: 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.