Hirdetés

TEAC HP-7D



|

A TEAC fejhallgatója nyolc hangsugárzó elemmel próbálja visszaadni a térhangzás élményét.

Hirdetés

A legtöbb DVD-film Dolby Digital 5.1, esetleg DTS-hangzással jelenik meg, ami nem elhanyagolható része a moziélménynek. Hasonlóképpen a játékok is kiaknázzák az 5.1 vagy 7.1 csatornás hangrendszereket, nem véletlenül. A csábítás nagy, de a legtöbb helyen a hátsó hangszórók elhelyezése problémás, a vezeték nélküli megoldások elég drágák, így a felhasználók zöme marad a sztereó kiépítésnél.

TEAC HP--7D
A TEAC szerint van megoldás kicsiben is: az új HP--7D fejhallgató ugyanis nemcsak két, hanem összesen nyolc hangsugárzó elemet alkalmaz céltudatos elrendezésben, hogy visszaadhassa a térhangzás élményét. A készülék a mellékelt szoftver nélkül is használható, ám csak hagyományos fejhallgatóként. Rövid telepítés után a tálcára kerül az USB 3D Sound Configuration kisalkalmazás, amelyben minden lényeges paraméter beállítható. Kérhetünk 2, 4 és 6 hangszórós üzemmódot, többféle basszuselhelyezést, teremeffektusokat, továbbá sávos hangszínszabályozó is rendelkezésünkre áll. Még a hangfalak és a hallgató virtuális elrendezését is meghatározhatjuk. A teljesség –- és a karaoke –- kedvéért egy leválasztható mikrofon is része a készletnek, amelynek természetesen telefonáláskor vagy csapatjáték esetén is hasznát vehetjük.



Összességében a HP--7D elfogadható kompromisszumos megoldás. Az élmény természetesen nem éri el azt a szintet, amelyet az 5.1-es hangfalkészlet képes nyújtani, de valóban ad némi mélységérzetet, és messze jobb a sztereónál.



Adatok

  • 5.1 csatornás fejhallgató
  • USB 2.0-s csatlakozás
  • Leválasztható mikrofon
  • Hangerő-szabályozó külön az egyes hangszórócsoportokhoz
  • 30/40 milliméteres hangsugárzók
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.