Hirdetés

TechPowerUp GPU-Z v0.2.3



|

A videókártyáról és az azon lévő grafikus processzorról tudhatunk meg rengeteg információt ezzel az alkalmazással.

Hirdetés

Nyilván sokan ismerik az ingyenes és nagyszerű CPU-Z alkalmazást, amely a processzorunk részletes adatait tudja megjeleníteni. Ennek mintájára készült az GPU-Z (nem véletlen a nagyon hasonló név), csak ezzel nem a processzorunkról, hanem (nevéhez méltóan) a grafikus kártyánkról kaphatunk információkat. Neves elődjéhez hasonlóan nem szükséges telepítenünk sem, elég csak elindítani a letöltött állományt. Egy főablakkal rendelkezik, az ennek tetején lévő három füllel váltogathatunk a különböző funkciók között.

A Graphics Card a legfontosabb fül, itt látható minden fontosabb információ a grafikus kártyáról illetve magról. Leolvasható a kártya típusa, a GPU azonosítója, gyártástechnológiája és a BIOS verziószáma is. Megtudhatjuk, hogy milyen DirectX verziókat támogat, milyen csatolón keresztül kapcsolódik a gépünkhöz, mennyi az adatbuszának sávszélessége, memóriájának típusa és mérete is.

 

 

gpuz.png

 

 

Mivel a program készítői egy nagyon adatbázist is szerveznek a program által kinyert adatokból, a Validate pont alatt mi is segíthetünk nekik. Elküldhetjük saját grafikus kártyánk információit, az összesített eredményeket pedig a szoftver weboldalán összesítve is megtalálhatjuk.



Fejlesztő: www.techPowerUp.com

Ár: ingyenes


 

Adatok:

  • Részletes adatok a grafikus kártyáról és magról
  • Szenzorok adatainak megjelenítése
  • Adatok elküldése a készítők számára

 

 

Értékelés:

Előny: Rengeteg funkció

Hátrány: Csak az ATI és az NVIDIA vezérlőket ismeri

Teljesítmény: 4,5

Szolgáltatás: 3

Ár/Érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.