Hirdetés

Tele lesz az ég drónokkal



|

Earl Lawrence, az FAA egyik igazgatója attól tart, hogy hamarosan milliónyi drón repked majd a fejünk fölött.

Hirdetés

Egyre több a drón, egyre többet regisztrálnak és egyre többen kérnek engedélyt az ezekkel való repüléshez. Earl Lawrence, az amerikai repülésügyi hatóság (FAA) drónosztályának az igazgatója most attól tart, hogy hamarosan több millió repkedhet a fejünk felett. 

Hirdetés

Mióta az FAA létrehozta a drónok regisztrálására szolgáló rendszert, 9 hónap alatt több mint 550 000 darabot rögzítettek a hatóság listájában. Azóta napi 2000 regisztráció érkezik - miközben emberi vezetésű légijárműből 260 165 darabot regisztráltak Amerikában. 

Kevesebb mint egy hónapja a kereskedelmi cégek emberei is kaphatnak drónpilóta engedélyt - 13 710-en jelentkeztek a vizsgára eddig, 5080-an át is mentek rajta. Az év végéig 15 000 ilyen pilóta lesz Amerikában. 

Az FAA azt jósolja, hogy 2020-ra a drónpilóták száma (engedéllyel) 1,3 millió fölé emelkedik. Lawrence pedig attól tart, hogy az égen végül több millió drón is lehet. A hatóság ráadásul hiába kötelezi a hobbiból drónozókat a regisztrálásra, nem tudják megbecsülni, hogy hány multicopter repked ellenőrizetlenül. 

Amerikában idén 2,4 millió drón fogyhat, ami több mint a duplája a tavalyi értéknek. A NASA eközben már dolgozik az alacsony magasságú légi irányító rendszeren, kifejezetten drónok számára. Ez azért is fontos, mert az Amazon és társai így akarják a jövőben a csomagokat szállítani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.