Hirdetés

Teljesen átdolgozza az x86-os processzorait az Intel?



|

Állítólag nem lesz garantált a visszafelé kompatibilitás.

Hirdetés

Érdekes pletykával állt elő az olasz Bits'n'chips, értesülései szerint ugyanis a következő években az Intel alaposan újragondolja és átdolgozza az x86 utasításkészletre épülő processzorainak működését. A portál forrása ugyanaz a személy, aki két nappal a hivatalos bejelentés előtt beszámolt az AMD Zen fejlesztéséről, ám ettől függetlenül az összes lentebb olvasható információ puszta híresztelésként kezelendő.


Hirdetés


A lényegre térve a forrás szerint a 2019-es Tiger Lake családdal várhatóan véget ér a Sandy Bridge-dzsel az útjára indított fő architektúra pályafutása. A 2020-ban piacra kerülő következő generációs fejlesztésből kikerül majd rengeteg régi utasítás és utasításkészlet, plusz az ezekhez szükséges hardver. Az Intel célja, hogy a mára szükségtelenné vált függőségek kigyomlálásával gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a processzorainak működését, csökkentse a fogyasztásukat és a fizikai méretüket.



A törekvésnek köszönhetően a "pehelysúlyú" friss egységek esetében az eddigi Intel processzoroktól eltérően elvileg nem lesz garantált a régi alkalmazásokkal való visszafelé kompatibilitás. Ez elsőre nem hangzik túl jól, azonban nem érdemes megijedni, hiszen a kiszedett utasításkészletek emulálhatóak lehetnek, az ebből fakadó esetleges teljesítményveszteség pedig feltehetően semmit sem számít majd a régi alkalmazások futtatásakor.


(Forrás: WCCFTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.