Hirdetés

Tényleg jön az Apple AR-szemüvege



|

Akár már az idén bemutatkozhat a kiterjesztett valóságra építő eszköz, aminek a fejlesztését a Carl Zeiss segíti.

Hirdetés

Robert Scoble a múlt hónapban állt elő azzal, hogy az értesülései alapján az Apple és a Carl Zeiss közösen dolgoznak egy AR-szemüvegen. 

Hirdetés

Akkor azt mondta, hogy a kiterjesztett valóságra építő eszköz még az idei évben megjelenhet, most pedig megerősítette ezt, és ragaszkodik hozzá, hogy a forrásai az Apple legmagasabb szintjén mozognak. 

Tim Cook a tavalyi évben többször is a kiterjesztett valóságot emlegette, és abszolút az AR mellett tette le a voksát hosszabb távon is a virtuális valósággal szemben. Szerinte óriási lehetőség van benne kereskedelmi és fogyasztói szempontból, ezért sokat fektetett bele az Apple. 

Scoble szerint a bejelentésre már akár idén nyáron sort keríthet az Apple, de az is lehet, hogy jövőre halasztja. Nem lepődne meg, ha az Apple az új főhadiszállásának átadásakor vagy a tizedik évfordulós iPhone bejelentésekor rántaná le a szemüvegről a leplet. 

A Zeiss egyébként a CES-en ott volt az AR-szekcióban, azonban új terméket nem mutatott - állítólag szigorúan el kell titkolnia mindent, amíg az Apple nem tesz nyilvános bejelentést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.