Hirdetés

Terabájtosok klubjában a Seagate



|

A cég egyből két különböző HDD-t dob piacra.

Hirdetés

Az új nagyméretű merevlemezből a gyártó egyszerre kettőt bocsátott forgalomba Barracuda 7200.11 és Barracuda ES.2 jelöléssel.

 

A Barracuda 7200.11 a .10 végű sorozat folytatása nagyobb tárterülettel és megnövelt (32 megabájtos) gyorsítótárral. Az egy terabájtos kapacitást négy darab 250 gigabájtos tányér és a merőleges adatrögzítési eljárás (PMR) felhasználásával érték el, így az egység másodpercenként maximum 105 megabájtos átivtelre képes a SATA II csatolófelületen. A 7200.11 családban megtalálhatóak lesznek a legnagyobb tárkapacitású modellel megegyező technológiára épülő, ám kisebb tárterülettel rendelkező 750- illetve 500 gigabájtos modellek is.

 

A gyártó nyilvánosságra hozta az átviteli sebesség mellett szintén fontos fogyasztás és zaj adatokat egyaránt. Az egy terabájtos kivitel mindössze 8-11,6 wattot fogyaszt és emellett nem túl zajos, maximum 27-29 dB zajt csap.

 

A Barracuda ES.2 a vállalati felhasználók számára készül SAS vagy SATA csatolófelülettel, emellett jobban ellenáll a fizikai behatásoknak is, ami a vállalat által megadott várható élettartamból is kikövetkeztethető.

 

A két új egység öt év garanciával 400 dolláros (kb. 74 000 forintos) áron kerül forgalomba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.