Hirdetés

Terratec H7 teszt



|

Kódolt DVB-T és DVB-C adások mestere a Terratec H7.

Hirdetés

A digitális kor áldozatain segíthet a Terratec H7, azokon, akik kénytelenek kábeltévé szolgáltatójuk biztosította set top box lehetőségeivel beérni. Digitális kábeles (DVB-C) és földfelszíni (DVB-T) adások vételére képes ugyanis a dísz fémdobozban forgalmazott, de igen szerény megjelenésű eszköz, különlegessége, hogy a beépített CI foglalat és egy megfelelő dekóder modul (CAM) révén a kódolt adásokat is képes kezelni. A dekóder modul szolgáltatónként eltérő lehet, ezért nem jár a készülékhez és persze az előfizetői kártyát is magunknak kell beszereznünk. (A dekóder modul ára 10-20 ezer forint között mozoghat.) Nem minden DVB-T szolgáltató adja át pusztán magát a kártyát, de a hazai fizetős DVB-T (MinDig TV Extra) chipkártya sok helyen kapható.

 

 


A pár mondatos leírást követve zökkenőmentesen telepíthető a készülék Windows XP, Vista vagy Windows 7 rendszerekre. Tesztünk során DVB-T rendszeren próbáltuk ki, amin a Terratec Home Cinema rendre megtalált minden ingyenes és fizetős adót. Legalább 2 GHz-es, kétmagos processzort igényel a készülék, ha HD adásokat is nézünk, standard felbontáshoz viszont akár egy jobb egymagos CPU is elegendő. Kezeli a program a Dolby Digital hangsávot is. Gond nélkül készíthetünk natív kódolású (Magyarországon ez MPEG-4) felvételeket, így kiszabadítható az adás a szolgáltatók rendszeréből. Távirányítóval is irányítható a készülék (a jelfogadót a gépházba építették be), de néhány funkció csak egérrel elérhető. Ilyen például a hangsáv választás is, érdemes ezért az alapértelmezett nyelvet Magyarra, a másodlagosat pedig angolra állítani.

 

Macintosh számítógépeken a mellékelt Elgato EyeTV Lite révén használható a készülék, ám a nagy felbontású adások és a Dolby Digital hang támogatáshoz meg kell vásárolnunk a program teljes kiadását.
Aki a digitális korban is szeretné kézben tartani tévés életét és felvételeit, annak kábelhez és fizetős DVB-T-hez is kézenfekvő választás a borsos árú Terratec H7, különösen azért, mert nemigen akad itthon is beszerezhető vetélytársa.

 

 

Névjegy

 

Termék: Terratec H7
Forgalmazó: Lejatszo.hu
Ár: 41 250 Ft

 

 

Adatok


- DVB-T/ DVB-C vevő
- USB 2.0 csatlakozás, külső tápegység
- Common Interface foglalat
- Infra távirányító
- Meghajtóprogramok 64 bites Windows 7-hez is
- TerraTec Home Cinema szoftver (Windows), Elgato eyetv lite (Mac OS X 10.5.x / 10.6.x)
- 142×105×27 milliméteres méretek

 

Értékelés


Terratec H7
Előny: Kábeltévéhez és MinDigTV Extrához is illeszthető
Hátrány: Lassú csatornaváltás, drága
Teljesítmény: 4,5
Szolgáltatás: 5
Ár/Érték: 4

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.