Hirdetés

Teszt: Trust Wireless Keyboard & Air Mouse



|

Leteszteltük az okostévékhez ajánlott, vezeték nélküli egér-billentyűzet kombinációt.

Hirdetés

Számos megoldás született már a média-PC-k, okostévék és más karosszékből használatos szórakoztatóelektronikai készülékek képernyőfelületének kezeléséhez. A Trust a vezeték nélküli, mozgásérzékelős egér koncepciója mentén indult el, azaz a mutatóeszközt kézben tartva, alkarból-csuklóból mozgathatjuk a kurzort, hasonlóan, mint az LG tévékészülékekhez beszerezhető Magic Remote esetében.

Hirdetés


A Trust vezérlője azonban kétélű (vagyis inkább kétoldalas) fegyver; az előlapon csak a kattintó- és navigációs gombok szerepelnek, de hátoldalán egy két hüvelykujjal gyorsan használható QWERTY-billentyűzet kapott helyet. Ennek különlegessége, hogy a termék legújabb kiadásában már szerepelnek rajta a magyar ékezetes karakterek is, amiket az [Fn] váltógombbal hívhatunk elő (hiba csúszott a gépezetbe annyiból, hogy az Á és É betűk kimaradtak a készletből). A készülék így is jócskán megkönnyíti a jelszavak, nevek, webcímek beírásának időtartamát és a képernyőfelület kezelését egyaránt. A mutatóvezérlés relatív, viszont kellően pontos, egyelőre nem találkoztunk kifinomultabb air mouse-szal. Egy full HD-kijelzőn az asztali operációs rendszerek kis vezérlőelemeit is kezelhetjük vele, persze igazán kényelmesen az okostévék kezelőfelületén lehet használni.


A termék weboldalán érdemes felkeresni a FAQ szekciót, ahol a gyártó az általa tesztelt kompatibilis tévékészülékek sorát is megosztja velünk. Számos Samsung, Philips, LG és Panasonic modell szerepel itt. PC-n is kipróbáltuk, ahol Windows és Linux alatt is sikerült (driver nélkül) telepíteni és kezelni a „légegeret”.


Névjegy

– Ár: 9990 Ft
– Forgalmazó: Cédrus Kft.
– Teljesítmény: 9
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 9


Adatok

– rádiós, mozgásérzékelős egér és billentyűzet
– QWERTY-kiosztás, magyar ékezetek váltógombbal
– USB-mikro-vevőegység
– 10 méteres hatókör
– beépített akkumulátor
– 3 év garancia

Előny: kiváló érzékenység, egyben egér és billentyűzet
Hátrány: lemaradt az Á és É betű

 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.