Hirdetés

Tévékbe költözik a Samsung új operációs rendszere



|

A Samsung Tizen operációs rendszere a telefonok mellett a tévéket is meghódíthatja.

Hirdetés

Felpezsdül a Samsung saját operációs rendszerének, a Tizennek az élete: alig pár hete történt, hogy a cég bejelentette, hogy az Androidos telefonok mellett ezzel az új szoftverrel is mobilokat dobnak piacra, máris egy másik divízió jelentkezett prototípussal.

Hirdetés

A Tizen Smart névre keresztelt televízió család (munkanév) egyelőre kizárólag prototípusként létezik - annak viszont egyes források szerint kiváló. A Samsung nem számít éppen kísérletező kedvű gyártónak (okos televízióik mind módosított Androiddal kerültek ez idáig forgalomba, visszafogott sikerrel), így látszik, hogy komolyan gondolják a saját fejlesztésre épülő, éppen ezért jogdíjakat nélkülöző szoftveres fejlesztésük elterjesztését.

Bár a Tizen TV-ről még nem került ki túl sok információ, annyi bizonyos, hogy a készülékek nagyszerűen együttműködnek tabletekkel, telefonokkal és okos órákkal, reagálnak a hangra és a gesztusokra, valamint képesek a multitaskingra, vagyis a felhasználók pl. adást rögzíthetnek, miközben YouTube-on keresnek, esetleg weboldalakat nézegetnek. Mielőtt bárki rohanna a legközelebbi műszaki üzletbe, hogy az aktuális foci világbajnokságot már Tizennel élvezze, le kell, hogy hangoljuk: a prototípus egyelőre csak zárt ajtók mögött került bemutatásra, piaci debütálásáig akár évek is eltelhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.