Hirdetés

Tévéokosítót készít a Mozilla



|

Már készül a Mozilla válasza a Chromecast-ra, érkezik a „rókás” tévéokosító.

Hirdetés

Hivatalos magyar neve ugyan még nem terjedt el, a leginkább tévéokosítóként vagy média streamelőként emlegetett Chromecast rendkívül jól startolt. A Google piacra lépése után a Mozilla sem akar kimaradni a buliból, saját fejlesztésű eszközük természetesen Firefox OS-re épül és HDMI porton csatlakozik televíziónkhoz.

 

Hirdetés

 

Evangelist Christan Heilmann Mozilla alkalmazott Twitter posztja szerint bármilyen Firefox böngésző alatt elérhető tartalmat (filmeket, videókat, képeket, teljes weboldalakat) streamelhetünk, futtassuk azt akár táblagépen, okostelefonon vagy noteszgépen. Meglepő, de a cég nem limitálja saját hardverére a használatot, külső gyártók megfelelő eszközeit is használhatjuk.

 

 

A Firefox OS stick egyes Chromecast-hoz készült applikációkat is támogat majd, és a Mozilla-tól megszokott módon szinte végtelen lehetőségeket biztosít a külső fejlesztőknek. A tesztüzemmódban már működő, böngészőből elérhető remote szoftver mellé érkező hardver megjelenéséről egyelőre nincs konkrét információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.