Hirdetés

Thecus N3200Pro



|

A gyártó kifejezetten otthoni felhasználásra ajánlja a kedvező árú NAS eszközét.

Hirdetés

Általában a házi használatra szánt adattárolók egyrekeszesek és legtöbbször csak alapfunkciókkal bírnak, a legfejlettebbek pedig két meghajtórekeszt tartalmaznak, így legfeljebb RAID 1 szintig használhatók. A hasonló szintű biztonságot sokkal takarékosabban nyújtó RAID 5-öt pedig csak vállalati felhasználásra szánt drága modellekben találhatjuk meg. A Thecus ezúttal, szakítva a hagyományokkal, háromrekeszes NAS-t hozott létre, amelyet kifejezetten otthoni felhasználásra ajánl.

A mellékelt lemezről telepíthető a Setup Wizard, amivel végigmehetünk az induló beállításokon (sajnos ez telepítés nélkül nem futtatható). Az előlap egy részének eltávolításával férhetünk hozzá a csavarhúzó-mentesen szerelhető, 3,5 hüvelykes SATA-rekeszekhez. A homlokzaton kapott még helyet egy két soros, megvilágított kijelző, ezen felül kezelőgombok és állapotjelző LED-ek, így jól követhető a készülék állapota. A hátoldalon a dupla gigabites csatlakozás mellett eSATA- és USB-portot is találunk, a tápellátásért külső adapter felelős.

 

 



A telepítésben az angol nyelvű varázsló és kézikönyv segít, a további adminisztráció a szokásos módon, a készülék webes beállító oldalán található. El kell készítenünk a RAID- vagy JBOD-kötetet, akár egy meghajtó is elég, de a meglévő partíciókat (használt merevlemezeken) RAID-nek tekinti, és nem ajánlja felhasználásra, amíg nem töröltük őket. RAID 5 esetén USB- és eSATA-kiegészítő (spare) kötetet is felvehetünk, így túlléphetünk a háromrekeszes RAID korlátain.

Az alapfunkciók között a CIFS/NFS hálózati megosztás és a médiakiszolgáló található, további BitTorrent-, IP-kamera, MySQL- és webkiszolgáló-csomagokkal bővíthető a készlet. A webkiszolgáló üzembe helyezése már nem kezdőknek ajánlott folyamat. USB-webkamerával megfigyelésre is alkalmassá tehető a szerkezet, de ez nekünk nem sikerült, a gyártó eddig még nem adott ki kompatibilitási listát.

 

 

 



A Thecus N3200Pro házi használatra megfelelő teljesítménnyel dicsekedhet, 16 MB/s tempóban tudtunk írni rá, az olvasási sebessége pedig 27 MB/s volt. Az alapfunkciókon túl azonban nem egyszerű a kezelése, ezért inkább gyakorlottabb felhasználók számára ajánlott. A hivatalos ára nem túl alacsony, de ennél több mint tízezer forinttal olcsóbban is hozzájuthatunk webáruházakban.

Adatok

- NAS 3 db 3,5 hüvelykes SATA-rekesszel
- JBOD, RAID 0,1,5+Spare (USB vagy eSata) kötetek kezelése, max. 6 TB összkapacitás
- AMD Geode processzor
- Két gigabites Ethernet- (RJ45), 2 USB- és egy eSATA-csatlakozás
- Kétsoros megvilágított szöveges LCD-kijelző
- SMB/CIFS, HTTP/HTTPS, FTP, NFS, AFP, LDAP protokollok
- DLNA-, MySQL-, webkiszolgáló- és BitTorrent-modulok
- Opcionális vezeték nélküli adapter
- Webkamerával megfigyelőrendszerré alakítható
- Windows 7/2000/XP/2003/Vista, UNIX/Linux, Mac OS 9/X támogatása
- 160x170x215 mm
- Forgalmazó: Cédrus Kft.
- Ár: 86 900 Ft
- Web: thecus.com

Értékelés

Előny: RAID 5 viszonylag olcsón
Hátrány: lehetne egyszerűbb a kezelése

Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 4
Ár-érték: 3,5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.