Hirdetés

Thunderbolt kompatibilis a Promise SmartStor R4 és R6



|

Az Intel és az Apple mellett a Promise az egyik első Thunderbolt partner

Hirdetés

Először a MacBook Pro noteszgépeken elérhető az Intel és Apple által közösen kifejlesztett Thunderbolt interfész, melynek elméleti teljesítménye az USB 3.0 kétszerese, mintegy 10 Gbps. (Korábban LightPeak néven hallhattunk az akkor még kísérleti stádiumban lévő, mára viszont elkészült, optikai alapú eszközcsatolóról.) Hiába azonban a nagy erő, ha nincs mivel kihasználni, így érdemes figyelni a piacot az új, kompatibilis eszközök után kutatva.

 

Az első Thunderbolt fecske

 

A CeBIT-en tekinthették meg az érdeklődők először az első DAS megoldásokat, mely Thunderbolt csatlakozást használnak. A Promise Pegasus R4 és R6 hátoldalán a két Thunderbolt aljzat mellett az Ethernet már nem található meg, így csak az új Thunderbolt koimpatibilis MacBook Pro-hoz csatolva használható. A Promise Pegasus R4 és R6 4 illletve 6 rekeszes kis- és középvállalati tároló megoldások, melyek SATA II vagy SATA III meghajtókra épülő RAID rendszerrel dolgoznak. Ennek következtében a gyártó 800 MB/s folyamatosan fenntartható átviteli teljesítményt ígér, a ma elérhető legfejlettebb RAID és egyéb szolgáltatásokkal - az új készülékek öröklik az elődmodellek képességeit.

 

 

 

 

Új NAS gigabites Ethernethez

 

Közben persze a hagyományos Gigabit Ethernet alapú termékek fejlesztése is folyik. Az Intel Atom Dual-Core alapú 4 illetve 6 rekeszes készülékekből álló Promise SmartStor Nsx700 termékcsalád kis- és középvállalkozások számára kínál erőteljes tároló megoldást, nem hiányzik belőle a RAID 6 és többek között az iSCSI és a PDM (Predictive Data Migration) technológia sem. ISCSI célként és boot eszközként is használható. Támogatja a RAID kötetek üzem közbeni migrálását és távoli mentésekhez igénybe veheti az Amazon S3 Cloud Storage Solution szolgáltatását.

 

Az új NAS-hoz az Acronis Backup & Recovery szoftverének csak a Promise NAS-hoz használható, de egyéb tekintetben korlátozás nélküli változata jár. Az Nsx700 merevlemez nélküli kiadása már elérhető, a gyári HDD-vel telepített változatok áprilistól lesznek kaphatóak.

 

A Thunderbolt technológia Intel vezérlőchipre épül és egy olyan kis csatlakozót használ, amely kompatibilis a technológiát támogató mobil eszközökkel. Már számos cég elkötelezte magát a technológia mellett: Aja, Apogee, Avid, Blackmagic, LaCie, Promise, valamint a Western Digital. Több eszköz, számítógép, kijelző, adattároló, audio/video eszköz, kamera, dokkoló van készülőben az Intel iparági együttműködéseinek keretében.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.