Hirdetés

Tintasugaras alapokon lép be a Canon a kereskedelmi fotópiacra



|

Az új Canon DreamLabo 5000 nagy terheléshez és kis volumenű, igény szerinti nyomtatáshoz is használható.

Hirdetés

A Canon Europe bejelentette, hogy a DreamLabo 5000 tintasugaras nyomógép bevezetésével belép a nagykapacitású fotónyomtatás európai piacára. Az új termék bejelentése összhangban van a Canon növekedési stratégiájával, melynek keretében a vállalat a termékválaszték bővítésével kívánja kiterjeszteni üzleti tevékenységét. Az új modell életképes alternatívát kínál az ezüst-halogén technológiával szemben.

 

A DreamLabo 5000 bevezetésével a Canon az egyetlen olyan vállalat, amely a teljes technológiai spektrumot lefedi a digitális képalkotásban. Termékkínálata átfogja a teljes fényképezési folyamatot a kép elkészítésétől a nyomtatásig, illetve az otthoni, kis mennyiségben történő nyomtatástól az ipari, nagykapacitású nyomtatásig terjedő területeket.

 

 

A DreamLabo 5000 új, nyomtatófej-architectúrája - amely a PIXMA asztali nyomtatók és az imagePROGRAF nagyformátumú nyomtatók termékcsaládjában már sikeres, és továbbfejlesztett tintasugaras technológiát használja -, 305 mm széles nyomtatási kimenetet is lehetővé tesz. A Canon FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiával rendelkező nyomtatófejnek köszönhetően kiváló minőségű fotók és nagyfelbontású szövegek nyomtathatók. Igény szerint készíthető prémium kategóriás fényképalbum, fotókollázs, különféle ajándéktárgyak, valamint kiváló minőségű brosúrák. A DreamLabo 5000 így jelentős bevételi lehetőségeket kínál a nagykapacitású fotó-, illetve a kis volumenű, igény szerinti különleges nyomtatási piac számára.

 

A teljes szélességű nyomtatófej egymenetes nyomtatást biztosít, amelynek során a nyomathordozó egyszer halad át a készüléken, miközben a nyomtatófej mozdulatlan marad. Az automatikus kétoldalas nyomtatási funkció használatával a DreamLabo 5000 mindössze egy perc alatt képes 40 fotónyomat (102 x 152 mm méretű), és 72 másodperc alatt egy 20 oldalas, A4 méretű fotóalbum kinyomtatására. A nyomtatás során is cserélhető a papír és tintatartályok, így a munka folyamatos lehet. A DreamLabo 5000 hét színből álló festékalapú tintarendszert használ. A képfeldolgozási technológia alkalmazásával - amely kihasználja az egyedülálló Canon tintasugaras nyomtatási színskála nyújtotta előnyöket - az új nyomógép a hagyományos ezüst-halogén fényképek színvisszaadásánál lényegesen jobb színárnyalatokkal rendelkező nyomatok készítését teszi lehetővé. A DreamLabo 5000 2012-től lesz elérhető Európában.

 

Hasonló, tintasugaras technológiát és teljes szélességű fejet alkalmazó rendszert itthon a HP fotókioszkjaiban és digitálisfotó-előhívó laborjaiban találhatunk még.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.