Hirdetés

Titkosított vállalati SSD meghajtó a Verbatimtól



|

A Verbatim SSD-alapú tárolója a világon az első 64 GB-os, 256 bites AES titkosítással dolgozó ilyen meghajtó.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban megnövekedett az igény a szigorú adatbiztonsági szabványoknak megfelelő mobil adattároló eszközök iránt, a Verbatim 256 bites hardveres AES titkosítással felszerelt Secure ExpressCard SSD kártyája a gyártó egyik válasza erre a kihívásra, mellyel - ahogy nemrég bejelentett PowerBay NAS termékeivel - egyúttal erősíti jelenlétét a vállalati adattárolás szegmensében. Az új adattároló kártya a hannoveri CeBIT-en, a Planet Reseller szekció D26-os standján akár ki is próbálhatják a szakmai érdeklődők.

 

A Verbatim Secure ExpressCard megoldása hozza a félvezető alapú (solid-state) SSD meghajtók általános előnyeit, a merevlemezekhez képest igen masszív, ütés- illetve rezgésálló, megbízható hordozható adattárolóvá. Az SSD-technológia további előnye az alacsony energiafogyasztás, ami növelheti a laptopok és netbookok akkumulátor-élettartamát. Nem igényel előzetes szoftverinstallációt, vagy rendszergazda jogosultságot – elég az eszközt a számítógép ExpressCard nyílásába helyezni. Az ExpressCard SSD netbookok és laptopok állandó tárhely-kiegészítéseként is szolgálhat, mivel nem lóg ki a gépházból.A Secure változatok ezen felül adatvédelemben nyújtanak többet. Kötelező jelszóbevitellel megtoldott , jelenleg feltörhetetlen 256 bites AES hardver alapú titkosítás akkor is megvédi az adatokat, ha az SSD kártya rossz kezekbe kerülne, ugyanis a meghajtó 10 helytelen jelszóbevitel után automatikusan és visszahozhatatlanul letörli az összes adatot, az adatbiztonság növelése érdekében. Az eszközön tárolt információkhoz vendégjelszavakat is rendhetünk, azaz mások számára is adhatunk hozzáférési jogokat a kártyán tárolt adatok egy részéhez vagy egészéhez.

 

ssdsecure_range_.jpg

 

A Verbatim Secure ExpressCard SSD meghajtói PCI ExpressCard bővítőhelybe illeszthetőek, ami megtalálható a legtöbb modern laptopon. A kártyák 64GB, 32GB és 16GB tárolókapacitással kaphatók, a legolcsóbb változat nettó ára mintegy 21500 Ft lesz, a legdrágábbé pedig valamivel 60 000 Ft alatt marad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.