Hirdetés

Titokban ATI kártyákat akart a bezáró BFG



|

Egy kínai gyártó lerántotta a leplet a BFG egyik ügyéről: az AMD-t megkerülve próbáltak Radeon videókártyákat forgalmazni.

Hirdetés

Néhány hónappal a BFG bezárása előtt akadtak olyan pletykák, melyek szerint a GeForce-ra építő BFG szeretne az AMD felé is nyitni az ATI kártyák érdekében. Mint kiderült, ennél többről volt szó: a gyártó mindezt titokban akarta véghez vinni.

 

A munkát egy külsős kínai gyártóra bízták, amely most úgy döntött, ismerve a BFG rossz, bezárásban lévő helyzetét, kitálal a PC Perspective magazinnak, és néhány fotót is bemutat. A forrás szerint a BFG-nek gyakorlatilag nem sok köze volt a GPU-khoz, csupán a logójukat rakták rá a referenciamodellekre.

 

A hírek arról szólnak, hogy nem felsőkategóriás kártyákban gondolkodtak, csupán Radeon HD 5750-ben, 5570-ben és 5470-ben. Mindezt azonban a BFG az AMD tudta nélkül csinálta. Amikor erre az NVIDIA riválisa rájött, a kínai gyártót tájékoztatta, hogy a BFG valójában nem a partnere, így nincs joga a kártyák értékesítésére sem.

 

Ez a BFG-t nagyon rossz helyzetbe hozta. Az AMD nem volt hajlandó tárgyalni a kínai gyártóval, majd nem sokkal ezután a BFG teljes termékmenedzsment-és marketingcsapatát leépítették. Azóta a BFG csereáru helyett a hibás termékeket postázza vissza a garanciára váró ügyfeleknek, olyan levéllel, melyben közlik, hogy a céget leépítik és felszámolják. A kínai gyártó ígérete szerint később részletesebben is bemutatja a BFG "titkos" kártyáit.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.