Hirdetés

Tizen-alapú okosórát építhet a Huawei



|

Állítólag a Samsung Tizen rendszerére alapozná az új okosóráját a Huawei.

Hirdetés

Egy dél-koreai jelentés szerint a Huawei elkezdett dolgozni egy Tizen rendszerre építő okosórán. A gyártó nem volt túl aktív az okosórák piacán mostanában, a Huawei Watch még 2015 vége felé érkezett. 

Hirdetés

Pletykák szerint a Huawei arra várt, hogy az iparág szereplői jobb alkatrészekkel álljanak elő. A Huawei állítólag azt szerette volna, hogy az alkatrészek kisebbek és hatékonyabbak legyenek, mielőtt ismét előáll egy saját okosórával. 

A mostani jelentés alapján azonban a Huawei már dolgozik a Samsunggal egy Tizen rendszerre építő okosórán. Ez lenne az első nem Samsung márkájú eszköz, ami Tizent használ. 

A jelentés kitér arra is, hogy a Huawei elégedetlen a Google zárt Android Wear rendszerével - azt ugyanis nem engedik testre szabni, legalábbis a kezelőfelületét. Korábban több olyan pletyka is felmerült, amely alapján a Huawei kereste az Android alternatíváját, ami akár saját operációs rendszer is lehetett volna. 

Hivatalosan egyik fél sem ismerte el a közös munkát, azonban a Tizen nyílt jellege miatt a Huawei a Samsung részvétele nélkül is végezheti a fejlesztéseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.