Hirdetés

Tizenhat új Intel processzor



|

A cégnek szemlátomást nincsenek gyártási problémái, szemben az AMD-vel.

Hirdetés

Az Intel 16 új CPU-ja mellett három új szerverplatformot is bejelentett. A metódus ismerős, a cég először a kiszolgálókhoz kínálja az új magokra épülő CPU-kat - ez esetben a már sokat emlegetett Penrynt - és csak később vezeti be az új technológiát az az asztali és mobil gépekbe szánt termékeiben. Így nem csoda, hogy az összes újdonság egy kivétellel Xeon, 1333 és 1600 megahertz közti külső órajellel. Az egyetlen kakukktojás azonban a megszállott végfelhasználóknak szánt, négymagos Core 2 Extreme QX9655. A szörnyeteg 3 gigahertzes órajelű, összesen 12 megabájt (4×3 MB) másodszintű gyorsítótára van, az ára pedig szokás szerint extrém 999 amerikai dollár.

A bejelentés legje a négymagos, Harpertown kódnevű Xeon 5400-as sorozat. A Harpertown nem más, mint két, kétmagos Penryn chip egy közös tokban. A 12 tagú család órajele 2 és 3,2 gigahertz között mozog. A lista alja felé a Xeon 5200-as széria tagjait találjuk - kódnevük Wolfdale. A kétmagos, 1,86, 3,33, illetve 3,4 gigahertzes órajelű és rendre1066, 1333 és 1600 megahertzes külső órajelű processzorokra még egy hónapot várni kell.

 

Jobb teljesítmény, bajban az AMD>>>


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.