Hirdetés

Több mint 15 százalékkal gyorsítanak a Coffee Lake CPU-k



|

Még az idén befutnak az Intel nyolcadik-generációs processzorai.

Hirdetés

Az Intel az idei év második felében készül piacra dobni az első nyolcadik-generációs Core processzorait. Ezek Coffee Lake kódnév alatt futnak. 

Hirdetés

Az új CPU-k még 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek, vagyis ugyanúgy, mint a Core CPU-k 2014 vége óta. 

A Coffee Lake azonban egy Core i7-es modellnél több mint 15 százalékos teljesítménynövekedést hoz majd a hetedik-generációs modellhez képest. 

Az Intel persze a 10 nm-es gyártást is tervbe vette, a Cannon Lake processzorok pedig így hatékonyabbak és gyorsabbak lesznek. Bár ezek elméletben szintén idén érkeztek volna, a Coffee Lake-et korábban jövőre várták, tehát a régi menetrend hibás volt. 

Az Intel számára az idő már csak az AMD Ryzen chipjei miatt is fontos. Az Intel Arizonában folytatja egy chipgyár építését, aminek persze Donald Trump is örül - a hírt épp egy vele folytatott beszélgetés során tették közzé. Itt halad majd többek között a 7 nm-es chipek fejlesztése, amelyek a Cannon Lake után következnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.