Hirdetés

Több sebből véreznek az új MacBookok - a hét maces hírei



|

Hibáktól szenved az új MacBook Pro, gyenge lehet az új MacBook - összefoglaló.

Hirdetés

Hirdetés

Dühítő hibák az új MacBook Pro gépeken

A 2015-ös, retinás MacBook Pro gépektől azt várnánk, hogy az eddigi legjobbak legyenek minden tekintetben. Sajnos azonban egyre több beszámoló érkezik, amelyekben az új, 13 hüvelykes modellek tulajdonosai dühítő hibákra panaszkodnak. 

Úgy tűnik, hogy a kurzor több esetben is akadozik a csúcslaptopon, ami az OS X Yosemite animációit is érinti, például a launchpad megnyitásakor vagy ablakok átméretezésekor, teljes képernyős appok indításakor. További kellemetlenség, hogy sokaknál mindössze 5-6 órát bír ki az akkumulátor egy feltöltéssel, ami alaposan elmarad a gyárilag hirdetett 10 órás értéktől. 

Az eddigi oknyomozás szerint az Intel Iris 6000-es szériájú grafikus vezérlése okozza a jelenségeket. A kísérletező felhasználók közül néhány állítólag képes volt elhárítani az akadozást a PRAM resetelésével vagy éppen az effektek csökkentésével. 

 

Egy ilyen gép jobb, ha nem akadozik

 

Gyenge netbook lesz az új MacBook?

470 000 forintos indulóárért nem csak karcsú trendiséget várnánk az új MacBooktól, hanem erőt is. Sajnos a pesszimisták jóslatai állhatnak közelebb a valósághoz, ha hinni lehet azoknak a 64 bites Geekbench benchmark-eredményeknek, amelyek kiszivárogtak. 

Állítólag a belépőmodellt tették a kínpadra, amiben egy 1,1 GHz-es Core M-5Y31-es CPU ketyeg, maximum 2,4 GHz-es órajelen. Az egymagos eredménye 1924, majd ismétlésre 2044 pont lett, többmagos eredménye pedig 4038 és 4475.

A felhasználói adatok alapján egy 2011-es, 13 hüvelykes MacBook Air egy Intel Core i7-2677M lapkával 2314-es és 4646-os pontszámokat ért el ugyanezeken a teszteken. Mindez némi aggodalomra ad okot, még ha a jelentősen frissebb - és így sokkal erősebb - integrált grafikát a teszt nem is érintette. Vajon elég lesz ez a hardver ebben a forradalmi laptopban? Az 1,1 és 1,2 GHz-es alapverziók egyébként külön rendelésre 1,3 GHz-es kiadásban is kérhetőek lesznek, 250 és 150 dolláros felárért. 

 

Ilyen árért sokan nagyobb erőt várnak el

 

8K-s iMac?

A rossz hírek után valami jóról is érdemes beszélni, ez pedig lehet a következő iMac. Az LG úgy döntött, közzétesz némi pletykát, ha már az 5K-s iMacek paneljeinek a többsége tőle származik. A dél-koreai gyártó szerint az Apple már dolgozik az új iMac minden-egyben gépén, ami ezúttal 8K-s kijelzővel újít. 

 

Ti terveztek mostanában új Macet venni? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.