Hirdetés

Több százezer fénymásoló hamisítja a számokat



|

Nagyon sok Xerox fénymásolót kell szoftveresen frissíteni.

Hirdetés

Elég kellemetlenül érintette a Xeroxot az, hogy kiderült egy általuk sem ismert óriási hiba: egyes fénymásolóik a tömörítőszoftver hibája miatt egyszerűen kicserélgetik a számokat a lefénymásolt dokumentumokban. Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy a Workcentre 7535 és 7556 mindenképp érintettek. Az elrontott számok persze nagyon rossz esetekhez vezethetnek, még utólag is, ha például orvosi vagy pénzügyi hibákat okoztak a problémás dokumentumok. 

Hirdetés

A Xerox eközben már megkezdte a szoftveres javításon a munkálatokat, amelyre néhány héten belül lehet számítani. Addig is azt tanácsolják, mindenki állítsa vissza alapértelmezettre a beállításokat, akkor várhatóan nem jelentkezik a hiba. 

A gyártónak összesen 14 modelltípusa van csak 2005-ig, ami az érintett Jbig2 tömörítést használja, ez pedig több százezer hibás fénymásolót jelent. A vállalat azt is megerősítette, hogy problémát az eszközök leginkább a katonaságnál és a fejlődő piacokon okozhattak, hiszen a lassú adatkapcsolatoknál még fontosabb a kisebb fájlméret, így a jobb tömörítés. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.