Hirdetés

Többet fogyaszt a vártnál a Kaby Lake-X



|

112 watt lesz a Ryzenre választ jelentő Intel Core i7-7740K és Core i5-7640K fogyasztása.

Hirdetés

Az Intel két új LGA1151-es négymagos processzorral válaszol az AMD Ryzen érkezésére. Az egyik a Core i7-7740K, a másik a Core i5-7640K - ezekről már beszámoltunk korábban. 

Hirdetés

A PCGH értesülései szerint a processzorok egy felújított vagy legalábbis átcímkézett lapkára építenek majd, Kaby Lake-X kódnévvel

A jelenlegi Core i7-7700K és Core i5-7600K Kaby Lake-S néven fut, és ugyanarra a lapkára alapoz, mint a többi hetedik-generációs Core CPU. 

Bár korábban 100 wattos, megnövekedett fogyasztást emlegettek, kiderült, hogy a TDP még a vártnál is magasabb, 112 wattos lesz. Az AMD-nél csúcsot jelentő Ryzen R7-1800X 95 wattot fogyaszt. 

A Kaby Lake-X abban is különbözik a Kaby Lake-S-től, hogy le lesz tiltva az integrált grafikus vezérlése. A CPU-k kizárólag videokártyával együtt lesznek használhatóak. Az órajelük 100 MHz-cel lesz magasabb, és elméletben jobban tuningolhatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.