Hirdetés

Töltse akkuját Wi-Fi-ről!



|

Az RCA újdonsága képes arra, hogy tartósabb Wi-Fi-jel esetén felhasználja azt, és feltöltsön bármilyen akkumulátort.

Hirdetés

 

A hordozható készülékek esetében fontos kérdés az üzemidő; amit az AMOLED és majd a Super AMOLED javít, de a gyártók sokszor megfeledkeznek arról, hogy normális méretű akkumulátort adjanak az egyre jobb készülékeik mellé. Az RCA-nak ezen probléma kiküszöbölésére egy meglepően érdekes ötlete támadt.


Mivel a Wi-Fi rohamosan terjed, és nem csak a nagyvárosok minden utcasarkán, de már a repülőgépeken is vannak hozzáférési pontok, miért is ne lehetne ezeket a jeleket energiaforrásként is használni? Az RCA rájött arra, hogy ez hogyan lehetséges.

 

rca-airpower.jpg


Az AirPower névre keresztelt töltők nagyjából egy összecsukható telefon méretével bírnak. Ezek képesek a 2,4 GHz-es Wi-Fi-jelet befogni, és egy USB-kábel segítségével bármilyen készülék akkumulátorát fel tudják tölteni.


Ha a jel tartós, abban az esetben 6-8 óra alatt összegyűlik annyi energia, hogy egy teljesen lemerült akkut annyi idő alatt feltölt az AirPower, amennyi időbe ez fali aljaztból telne. A legjobb a technológiában, hogy az RCA szerint bármilyen készülékbe beépíthető, így Wi-Fi-zés közben akár akkut is tölthetünk a jövőben. Az AirPower az idei év végén lesz kapható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.