Hirdetés

Tönkreteheti a Samsung SSD-ket a firmware-frissítés



|

A 830-as széria az érintett sorozat, amelynél a hibát csak az SSD cseréjével lehet orvosolni.

Hirdetés

A Samsung az elmúlt időszakban meglehetősen jó nevet szerzett magának az SSD-piacon, ugyanis az ő meghajtóik sokkal megbízhatóbbnak mutatkoztak, mint a SandForce-alapúak. Most azonban a Samsung SSD-ivel is igen komoly probléma akadt.

 

Egy felhasználói bejelentést követően közölte a Samsung, hogy gyakorlatilag szériahibától szenved a 830-as SSD-sorozat. Ha valaki megpróbál firmware-t frissíteni a meghajtón, az jó eséllyel kékhalállal találkozik a művelet közben, ezután pedig a meghajtót a rendszer nem érzékeli többé. Az egyetlen megoldás a garanciális cseréje az SSD-nek.

 

A hibát tekintve nem számít, hogy USB-n vagy SATA porton keresztül csatlakozik a géphez az SSD, azonban vannak olyan beszámolók is, amelyeknél néhány újracsatlakoztatás után életre kelt a hibás meghajtó. A 830-as széria egyébként kiváló teljesítményű, 6 Gbps-os adatátvitelre képes, az olvasási sebesség pedig eléri az 500 MB per másodpercet is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.