Hirdetés

Torvalds: brutális kijelzőt minden laptopba!



|

A Linux atyjának nagyon elege van már az alacsony felbontású panelekből.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt Linus Torvalds nyílt felhívást tett közzé a Google Plus profilján, amelyben arra kérte a laptopgyártókat, hogy fejezzék már be az noteszgépeik alacsony felbontású megjelenítőkkel való szerelését. Az úriember szerint a még mindig rendkívül divatos 1366×768 képpontos felbontás nagyon múlt századi, amely különösen annak fényében nyilvánvaló, hogy manapság a komolyabb okostelefonokban is hasonló felbontású megjelenítők vannak.


A Linux atyja szerint a gyártóknak a 2560×1600 képpontos paneleket kellene rendszeresíteniük, akár még a 11 colos kategóriában is. Ezen felül ígéretet tett arra is, hogy ha valamelyik informatikai újságíró még egyszer azzal jön neki, hogy ilyen felbontás mellett olyan kicsik lesznek a betűk, akkor a homlokáig húzza az illető alsónadrágját.


Torvalds szerint a magas felbontás nem egyenlő a kis betűmérettel, viszont az efféle paneleken élesen kirajzolódó fontok például a rossz látással rendelkezőknek különösen hasznosak lehetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.