Hirdetés

Toshiba: 7200 RPM-es HDD notebookokba



|

Újabb nyudgíjjelzés a 3,5 hüvelykes HDD-knek: a Toshiba bemutatta 2,5 hüvelykes, 7200 RPM-es merevlemezeit.

Hirdetés

A Toshiba újabb jelzéssel szolgált a 3,5 hüvelykes merevlemezeknek arra vonatkozóan, hogy előbb-utóbb nyugdíjba kényszerülnek. A gyártó bemutatta 2,5 hüvelykes HDD-it, amelyek már 7200 RPM-en üzemelnek.

 

Az MKxx61GS HDD-k két osztályba sorolhatóak: az egyik típust drágább notebookokba és vékony PC-kbe ajánlják, a másikat szerverekbe. A 2,5 hüvelykes méretosztályban megszokott 5400 RPM helyett 7200 RPM-en dolgoznak, hasonló tulajdonságokat nyújtva, mint a 3,5 hüvelykesek. A tárhelyük ugyan kisebb, de a tányéraik is, ezért ugyanakkora fordulaton elméletben gyorsabb működésre képesek.

 

Az MKxx61GSY merevlemezek 12 milliszekundumos keresési idővel rendelkeznek, 16 MB-os bufferrel dolgoznak és 1412 megabit per másodperces sebességre képesek (176,5 MB/mp.). 160, 250, 320, 500 és 640 gigabájtos méretekben lesznek kaphatóak.

A HDD-k a Toshiba szerint tartósabbak és energiatakarékosabbak is a 3,5 hüvelykes verzióknál. Rendelkeznek továbbá úgynevezett free-fall szenzorral, amely ütődések esetén védi a merevlemezt.

 

Az MKxx61GSYB, szerverekbe szánt változat, kifejezetten műveletigényes környezetekbe ajánlott, tartós megbízhatósággal. Keresési idejük 10,5 ms, adatátviteli sebességük másodpercenként 152,9 megabájt. Szintén 16 MB-os bufferük van. 80, 160, 250 és 500 gigabájtos verziók léteznek belőle.

 

Mindegyik HDD a 3 gigabit per másodperces SATA interfészt használja, és csendes működést ígér; állítólag keresés közben sem hangosabb. A notebookokba szánt változat első darabjait már szállítják, tömegesen azonban csak az idei harmadik negyedévben lesz elérhető. A szerverekhez készített verzió az idei negyedik negyedévben lesz megvásárolható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.