Hirdetés

Toshiba: „Felejtsd el a technikai specifikációkat, a használhatóság a lényeg”



|

„Felejtsd el a technikai specifikációkat, a használhatóság a lényeg” - szólt a Toshiba szlogenje prágában, ahol a legújabb gépek mellett a zöld technológiákban is elmerülhettünk.

Hirdetés

A rendezvény ugyanis nem csak az új notebookok bemutatásáról szólt, hanem itt mutatkozott be az európai régió új elnöke Alan Thompson is, akit az a megtiszteltetés ért, hogy ő az első, aki európaiként töltheti be a nemes posztot japán elődjei után.


Az esemény fő mondanivalója Thompson úr személyes bemutatásán túl az volt, hogy egy kis visszatekintéssel és az elmúlt évben bekövetkezett változásokkal példálózva felnyissa a szemünket és észrevegyük, hogy a hordozható számítógépeknél több szempontból is új időszámítás kezdődött, mivel már nem számítanak luxuscikknek, hanem a mindennapi élet részéve váltak – az asztali gépek kárára. A notebookok annyira elterjedtek, hogy a vásárlóközönség java része nem feltétlenül mozog otthonosan a legújabb technológiákban, továbbá nem fújják kívülről az egyes gépek specifikációit, hanem a használhatóság, dizájn és ár alapján választanak gépet. Éppen ebből kifolyólag a Toshibának is alkalmazkodnia kellett az új kor igényeihez, ám mindemellett a minőségi szint megtartása és további fokozása sem szorulhatott emellett háttérbe. Természetesen az eseményen nem csak kezünkbe vehettük, hanem ki is próbálhattuk korábban a diákon látott új gépeket, az A500, L500 és U500 sorozatot. A három gép méreténél és felszereltségénél fogva három különböző felhasználási területet céloz meg, de mindegyiket a használhatóságra fókuszálva tervezték meg, ám minket a legkönnyebb, legkisebb (13 hüvelykes) és várhatóan a legdrágább U500 fogott meg extra minőségű kidolgozásával.

 

dsc_4309.jpg
 

 


A 16 hüvelykes, Harman/Kardon által tuningolt hangszórókkal felvértezett multimédiás funkciókat ellátó A500-ba is került extra az erős hardveren felül, mégpedig a „multitouch” technológia, azaz most már nem csak egy ujjal adhatunk parancsokat a „tapipad” néven elhíresült touchpadon keresztül, hanem akár kettővel is, de a technológia érezhetően még nem az igazi.

 

dsc_4297.jpg
 

 


A sajtótájékoztató második felében a zöld technológiák kerültek előtérbe, kezdve az ökológiai lábnyomtól a notebookok gyártásához szükséges természetes és szintetikus anyagokig. Az elrettentő számokat hallva könnyen érthetővé válik, hogy miért sürgetik az iparágban zöldebb technológiákat és miért szükséges ennek hangsúlyozása a Toshiba részéről, amely gyártó számos lépést tett annak érdekében, hogy csökkentse a környezetre káros anyagok kibocsátását.

 

dsc_4300.jpg
 

 


A nap végén lehetőségünk nyílt beszélgeti Alan Thompsonnal, akinek láthatóan kínos perceket okozott a Blu-ray támogatás iránti heves érdeklődésünk, illetve az ezzel kapcsolatos további kérdések, ami nem csoda, hiszen a HD DVD bukását szemmel láthatóan még nem heverték ki a vállalatnál. A magyar újságíró csapattal a netbook témát is próbáltuk feszegetni, de tudomásunkra hozták, hogy a Psion miatt ők jobban kedvelik a mini notebook kifejezést. Kérdésünkre, miszerint a kétmagos Atom érkezése veszélyezteti-e az „ultrahordozható” kategóriát, határozott nem volt a válasz, mint ahogy arra a kérdésünkre is, hogy várható-e multitouch érintőképernyős gép a Toshiba kínálatában, hasonlóan a TabletPC-hez. Kiderült az is, hogy a vállalat nem tart a mobiltelefonok rohamos fejlődésétől, tehát nem számolnak azzal, hogy valaha potenciális notebook riválisok lehetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.