Hirdetés

Toshiba: „Felejtsd el a technikai specifikációkat, a használhatóság a lényeg”

|

„Felejtsd el a technikai specifikációkat, a használhatóság a lényeg” - szólt a Toshiba szlogenje prágában, ahol a legújabb gépek mellett a zöld technológiákban is elmerülhettünk.

Hirdetés

A rendezvény ugyanis nem csak az új notebookok bemutatásáról szólt, hanem itt mutatkozott be az európai régió új elnöke Alan Thompson is, akit az a megtiszteltetés ért, hogy ő az első, aki európaiként töltheti be a nemes posztot japán elődjei után.


Az esemény fő mondanivalója Thompson úr személyes bemutatásán túl az volt, hogy egy kis visszatekintéssel és az elmúlt évben bekövetkezett változásokkal példálózva felnyissa a szemünket és észrevegyük, hogy a hordozható számítógépeknél több szempontból is új időszámítás kezdődött, mivel már nem számítanak luxuscikknek, hanem a mindennapi élet részéve váltak – az asztali gépek kárára. A notebookok annyira elterjedtek, hogy a vásárlóközönség java része nem feltétlenül mozog otthonosan a legújabb technológiákban, továbbá nem fújják kívülről az egyes gépek specifikációit, hanem a használhatóság, dizájn és ár alapján választanak gépet. Éppen ebből kifolyólag a Toshibának is alkalmazkodnia kellett az új kor igényeihez, ám mindemellett a minőségi szint megtartása és további fokozása sem szorulhatott emellett háttérbe. Természetesen az eseményen nem csak kezünkbe vehettük, hanem ki is próbálhattuk korábban a diákon látott új gépeket, az A500, L500 és U500 sorozatot. A három gép méreténél és felszereltségénél fogva három különböző felhasználási területet céloz meg, de mindegyiket a használhatóságra fókuszálva tervezték meg, ám minket a legkönnyebb, legkisebb (13 hüvelykes) és várhatóan a legdrágább U500 fogott meg extra minőségű kidolgozásával.

 

dsc_4309.jpg
 

 


A 16 hüvelykes, Harman/Kardon által tuningolt hangszórókkal felvértezett multimédiás funkciókat ellátó A500-ba is került extra az erős hardveren felül, mégpedig a „multitouch” technológia, azaz most már nem csak egy ujjal adhatunk parancsokat a „tapipad” néven elhíresült touchpadon keresztül, hanem akár kettővel is, de a technológia érezhetően még nem az igazi.

 

dsc_4297.jpg
 

 


A sajtótájékoztató második felében a zöld technológiák kerültek előtérbe, kezdve az ökológiai lábnyomtól a notebookok gyártásához szükséges természetes és szintetikus anyagokig. Az elrettentő számokat hallva könnyen érthetővé válik, hogy miért sürgetik az iparágban zöldebb technológiákat és miért szükséges ennek hangsúlyozása a Toshiba részéről, amely gyártó számos lépést tett annak érdekében, hogy csökkentse a környezetre káros anyagok kibocsátását.

 

dsc_4300.jpg
 

 


A nap végén lehetőségünk nyílt beszélgeti Alan Thompsonnal, akinek láthatóan kínos perceket okozott a Blu-ray támogatás iránti heves érdeklődésünk, illetve az ezzel kapcsolatos további kérdések, ami nem csoda, hiszen a HD DVD bukását szemmel láthatóan még nem heverték ki a vállalatnál. A magyar újságíró csapattal a netbook témát is próbáltuk feszegetni, de tudomásunkra hozták, hogy a Psion miatt ők jobban kedvelik a mini notebook kifejezést. Kérdésünkre, miszerint a kétmagos Atom érkezése veszélyezteti-e az „ultrahordozható” kategóriát, határozott nem volt a válasz, mint ahogy arra a kérdésünkre is, hogy várható-e multitouch érintőképernyős gép a Toshiba kínálatában, hasonlóan a TabletPC-hez. Kiderült az is, hogy a vállalat nem tart a mobiltelefonok rohamos fejlődésétől, tehát nem számolnak azzal, hogy valaha potenciális notebook riválisok lehetnek.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár