Hirdetés

Toshiba NB550D



|

Szép kivitelű, stílusos és jó hangú, ám picit lomha darab az NB550D.

Hirdetés

A Toshiba Fusion alapokra építette 10,1 hüvelykes netbookját, egészen pontosan az Ontario lapka C-30-as, gyengébb változata ketyeg benne. Egymagos, 1,2 GHz-es CPU és a HD6310-es GPU (280 MHz) dolgozik össze egy lapkán, mindössze 9 wattos fogyasztással, így az akkumulátor egy töltéssel nyugodt, „gépelgetős-böngészős” munka mellett 8 órán át is bírja. A grafikus egység pár éves játékok futtatásához is elég erős, egy netbookhoz bőven megfelelő. Az egymagos CPU teljesítménye azonban a gyakorlatban elég visszafogott, nem jobb, mint az egymagos Atomé. Néhány feleslegesnek ítélt, gyárilag telepített szoftver eltávolításával a helyzet valamelyest javítható, igazi előrelépést viszont memóriabővítéssel érhetnénk el.

 

 



Igen jó minőségű, méretükhöz képest szép hangzású Harman Kardon hangszórók kaptak helyet két oldalt a tapipad mellett, ezek a gép kikapcsolt állapotában is használhatók külső eszközről. Ez a netbook legütősebb extrája: a hangszórók segítségével az NB550D teltebben szól, mint a legtöbb 15 hüvelykes noteszgép.

Itthon az igen szép, pontos kidolgozású burkolat kávészínű, puha tapintású változatát fogják forgalmazni. A készülék kidolgozása nagyon jó, pontosan illesztésű. A bekapcsológomb a TFT-panel tövében található, jobboldalt két, balra egy USB-aljzat várja a perifériákat; utóbbi csatlakozás alkalmas arra, hogy kikapcsolt állapotú noteszgépről töltsünk vele USB-n keresztüli töltésű eszközöket. A HDMI-kimenet révén használhatunk monitort vagy tévét is, VGA-csatlakozó nincs a készüléken. A billentyűzet magyar ékezetes, ám nem éppen standard kiosztású.

 

 

 



Az NB550D szép kivitelű, stílusos és jó hangú darab, igen hosszú akkumulátoros üzemidővel, de csak annak ajánljuk, aki megelégszik az alapszintű CPU-teljesítménnyel.

Adatok

- 10,1 hüvelykes WSVGA-kijelző (1024x600 pixel felbontás)
- AMD C30 processzor AMD Radeon HD 6250M videokártyával integrálva, 1,2 GHz órajel, 512 KB gyorsítótár
- 1 GB DDR3 memória (2 GB-ig bővíthető)
- 250 GB-os merevlemez 5400 RPM, SD/HC/XC és MMC kártyaolvasó
- Magyar billentyűzet, 3 USB 2.0 kapu, Sleep-and-charge funkció
- Wi-Fi, Bluetooth 3.0 + HS
- Legfeljebb 9 óra akkumulátoros üzemidő
- 262×190×17 milliméteres befoglaló méretek (vastagabb oldalon 36 mm-es magasság)
- Windows 7 Starter (32 bites)
- 2 év nemzetközi jótállás
- Forgalmazó: Toshiba Magyarország
- Ár: 79 900 Ft
- Web: toshiba-europe.com

Értékelés

Előny: jó kidolgozás, átlag feletti grafikus teljesítmény és hangzás, hosszú akkumulátoros üzemidő és józan ár

Hátrány: visszafogott teljesítmény, 3G-modul nem beépíthető

Teljesítmény: 3
Szolgáltatás: 4
Ár/Érték: 3,5

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.