Hirdetés

Toshiba notebook HD DVD-vel



|

A Toshiba jövő hónapban dobja piacra első HD DVD meghajtóval szerelt noteszgépét

Hirdetés

A Qosmio G30 típusjelű készülék egyszerre lesz elérhető a japán, az amerikai és az európai piacon, nagyjából ugyanazon az áron, amennyibe a jelenlegi Qosmio G20-as készülékek kerülnek. A végső ár természetesen a konfigurációtól is függ majd, a legolcsóbb gépért körülbelül 2000 eurós összeget kell fizetnünk.

A Toshiba és az NEC által támogatott HD DVD egyike a DVD-t leváltani szándékozó, következő generációs optikai adattároló szabványoknak, amely éles küzdelemben áll a másik nagyreményű adathordozó szabvánnyal, a Blu-rayjel. Utóbbi mögött olyan cégek állnak, mint a Sony, a Panasonic és a Samsung.

Az új noteszgép természetesen alkalmas lesz arra, hogy azon HD DVD tartalmakat nézhessünk, akár a kijelzőn, akár a HDMI aljzatra csatlakoztatott HD monitoron, vagy televízión. Utóbbit egy speciális, másolásvédelemmel ellátott DVI-csatlakozóval köthetjük a noteszgépre.

A Qosmio a Toshiba multimédia PC-s termékvonala, amely olyan érdekes extrákat vonultat fel, mint a beépített tévévevő, valamint a Dolby Home Theater hangrendszer támogatása.

Oscar Koenders, a Tohisba Europe Gmbh, PC diviziójának marketingigazgatója elmondta, hogy a Qosmióban való debütálás után várhatóan az év második felében bukkannak majd fel a HD DVD meghajtók a cég Satellite asztali gépeiben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.