Hirdetés

Tovább a Master-vonalon



|

Tavaly végre valami igazán új és izgalmas született a számítógépházak világában és ez nem mástól, mint a veterán Cooler Mastertől érkezett. Ennél azonban több kell az áttörő sikerhez. Ezzel készül idén a cég.

Hirdetés

Fontos mérföldkő volt tavaly a MasterCase-széria bemutatása a Cooler Masternek, aki az utóbbi években kicsit befásult, már ami a dizájnt illeti. A Master-széria azonban sikert aratott, ezért idén az egész termékskálára kiterjeszti a Master-jelölést és a merész, moduláris dizájnt a gyártó. A MasterCase-család alatti árszegmensbe érkezik a MasterBox 5, mint kisebb, olcsóbb moduláris házcsalád és a mini-ITX modell is várható hamarosan. A hűtéseknél a MasterAir-szériát hozza be a gyártó, ahol lesz drágább, Pro-család és olcsóbb, Lite-család is. A MasterLiquid nevéből adódóan vízhűtéses rendszer lesz, amiből készül egy Maker elnevezésű, bővíthető modell is.

Hirdetés


A gamer perifériák terén sem új szereplő a Cooler Master, de ezúttal teljes termékcserét kapunk. Itt a billentyűzetek világában már megérkezett a kétféle méretben kapható MasterKeys, az egerek terén pedig a MasterMouse név alatt mutat be komolyabb újdonságokat a gyártó.


Új területek

De nem csupán a megszokott termékskálára húzza rá az új receptet a gyártó. A tajvani főhadiszállásukon járva egyéb érdekességekre is felfigyeltünk. Amellett, hogy az új MasterCase-ek előlapjain már USB Type-C csatlakozó is lesz, egy eddig be nem jelentett ház is érkezhet nyár elején.


Az apropó mi más is lehetne, mint a VR, ami brutálisan erős gépet kíván, ehhez pedig a legjobb egy asztali konfiguráció. Igen ám, de ezek nagyok, nehezek és nem mindig szépek. Ugyan hivatalosan nem erősítették meg a cég tervezői, de ottjártunkkor egy Cooler Master Elite 130-as házba épített PC futtatta a HTC Vive VR szemüvegét. A CM tervezői nem győztek arra utalni, hogy igen, tisztában vannak vele, hogy a népszerű Elite 130-as mini-ITX ház már nem mai, de nem tehettek ki helyette mást - megtiltották nekik! Ez nem is jelenthet egyebet, mint egy új mITX MasterCase-t, ami várhatóan a nagyméretű VGA kártyákat és kompakt vízhűtéseket is fogadja majd, továbbá attól sem lepődnénk meg, ha a hordozhatóság is kulcsszerepet kapna a dizájnnál.


IoT

Na de nem csak a VR az egyetlen érdekesség, ugyanis a népszerű IoT is szóba került. Itt a Cooler Master igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy nem kezd bele okoskarkötők és okosotthon-kiegészítők fejlesztésébe, azonban az IoT eszközöket vezérelni kell, ez pedig melegedő chipeket jelent. Itt nagyon fontos a stabil működés, amit csakis jó hűtéssel lehet biztosítani. Ehhez fejlesztett ki a cég jó néhány érdekes megoldást, amelyeket természetesen nem a boltok polcaira szánnak, hanem IoT gyártók számára, egyedileg készítenek. Az egyik legérdekesebb egy miniatűr ventilátor volt, ami csendes, mégis csupán pár milliméter vastagságú.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.