Hirdetés

Tovább döglődik a PC-s piac



|

Zsinórban ötödször zuhannak az eladások, most 10,9 százalékkal.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy világrengető csodára lesz szüksége a PC-s iparágnak, ha valaha meg akarja fordítani azt a nagyon meredek lejtőt, amin elkezdett végleg lecsúszni. Az utóbbi hónapok statisztikái szerint úgy tűnik, hogy a gyártók újból és újból kiújuló reményei ellenére a helyzet napról napra rosszabb, és nincs megállás. 

A világszintű PC-s eladások az idei második negyedévben 76 millió darabra csökkentek, ami éves összehasonlításban 10,9 százalékos csökkenést jelez a Gartner szerint. Az elemzők rávilágítottak, hogy ez immáron zsinórban az ötödik csökkenés, ami az értékesítésekben mutatkozik; ezzel pedig a leghosszabb lejtőről van szó már most, amit valaha megélt a PC-s ágazat. 

Az IDC elemzői ugyancsak hasonlóan gyenge számokat tettek közzé, ők világszinten 11,4 százalékos visszaesést regisztráltak. A szakértők szerint számos régióban javuló gazdasági helyzetet figyelhetünk meg, ennek ellenére azokon a helyeken sem élénkül a kereslet, ugyanis a tabletek és az okostelefonok egyre jobban elszívják a fizetőképes vásárlókat. Rávilágítottak még a mini notebookok halálára is, illetve arra, hogy a fejlődő országokban az emberek az olcsó tabletek miatt már nem is akarnak PC-ket. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.