Hirdetés

Tovább eshet az SSD-k ára



|

A NAND Flash ára csökkent, az SSD-gyártók az új technológiákkal pedig még több kedvezményt nyújthatnak.

Hirdetés

Az OCZ büszkén jelentette be az elmúlt napokban, hogy az SSD-piacon egy gigabájtnyi tárhelyet ők 0,65 dollárért kínálnak. Ez az összeg azonban a közeljövőben tovább csökkenhet. Ennek két oka is van. Az első a NAND Flash memóriák árcsökkenése: a 64 és 32 gigabites MLC lapkák ára 3-5 százalékkal esett április utolsó két hetében, míg a 32 gigabájtos TLC lapkáké 8 százalékkal ment lentebb.

 

Az SSD-gyártók emellett fokozatosan állnak át a 10nm-es gyártástechnológia felé. Az SSD-k ára mára körülbelül a felére esett, a 34nm-esről a 25nm-es eljárásra való átállásnak is köszönhetően. A szakértők szerint az újabb technológiák ismét jelentősebb árkedvezményeket hozhatnak.

 

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az SSD-k kiváltképp olcsóak lesznek, hiszen egyik gyártó sem mond le szívesen a profitról, illetve a kutatás-fejlesztés miatt is plusz összegekre van szükségük. Egyes jóslatok szerint akár az idén elérhet a piac arra a szintre, hogy 1 gigabájtnyi tárhelyet 0,4 dollárért kínálnak majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.