Hirdetés

Tovább esnek a memóriák árai



|

A merevlemezhiány a memóriapiacnak újabb kegyelemdöfést adott.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban folyamatosan hallani, hogy a memóriapiac meglehetősen rossz helyzetben van, hosszú idő óta, és gyártói oldalról a kép csak súlyosbodik. A vállalatok most újabb kegyelemdöfést kaptak, ezúttal a merevlemezhiányok miatt.

 

A thaiföldi áradások miatt megbénult HDD-piac csökkenti a PC-eladásokat 2012. egészére, ráadásul a mostani időszak amúgy sem kiugróan jó szezon, az ünnepek végeztével pedig hónapokig visszaesések várhatóak.

 

 

A fentiekből jól látszik, nem csak memóriából van túlkínálat. A DRAM-gyártók azonban megint kénytelenek árakat csökkenteni. A 4 gigabájtos modulok átlagos vételárai már 16,5 dollárra csökkentek. A bűvös határ hónapokig a 20 dollár volt, és a gyártókon a termelés visszafogása sem segített.

 

Ami a vállalatoknak szenvedést jelent, az felhasználói fronton jó hír, hiszen továbbra is a memóriák a legjobb vételnek számító termékek az IT-piacon, a meglehetősen alacsony árak miatt. Egyes elemzők azt tanácsolják, most érdemes bevásárolni, amíg a RAM-árak nem indulnak emelkedésnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.