Hirdetés

Továbbra is az Intel a nyerő



|

Az idei első félévben az Intel vezette a grafikus lapkák piacát

Hirdetés

A cég számításai szerint a második negyedévben 71 millió grafikus eszközt szállítottak a gyártók - ez 3,5 millióval marad el az előző időszaktól. Míg az Intel és az NVIDIA részesedése nőtt, az ATI-é csökkent, bár kevesebbel, mint amennyivel a teljes piac.


Az összes asztali grafikus megoldás 62%-a integrált, és a maradék 38% különálló. A különálló eszközöknél az NVIDIA vezet 51,5%-kal az ATI előtt, aki 47,9%-kal büszkélkedhet - itt az AMD új üdvöskéje lett erősebb az előző időszakhoz képest. A mobil szegmensben sokkal nagyobb a különbség: itt 75%-os az integrált megoldások aránya. A gyártók sorrendje viszont hasonló: első az Intel 54,9%-kal, követi az ATI 31%-kal, az NVIDIA pedig a harmadik 10,9%-kal.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.